A1 op valreep gelijk.

Vrijdag 05 november 2010 om 14:24

In de Nike Eredivisie pakte FC Groningen/Cambuur A1 een punt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. C1 verloor op eigen veld verrassend van AFC terwijl D1 de punten deelde met Heerenveen/Emmen. De enige zege kwam van D3 dat uit bij Emmen vijfmaal scoorde.

———————————————————————————-
FC UTRECHT A1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
De ploeg van trainer Paul Raveneau pakte voor het eerst sinds 18 september weer een punt in de Nike Eredivisie. FCG speelde een goede wedstrijd, kreeg de ene na de andere kans maar wist uiteindelijk pas ver in blessuretijd de gelijkmaker te scoren. Het vlaggenschip kende met name in het laatste kwartier voor de pauze een uitstekende periode waarin het had moeten scoren. Eerst miste Arjan Akkerman vrij voor de doelman, vervolgens wist ook Atilay Batbay na een mooie aanval geen doel te treffen en had de uitploeg pech dat een treffer van Henk Bos wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Ook het laatste wapenfeit, een vrije trap van Nick Bakker, leverde geen doelpunt op. Ook in de tweede helft eenzelfde beeld van de wedstrijd. Jesse Renken was een paar maal dichtbij een treffer en ook de andere Groningse aanvallers hadden een aandeel in het kansenoverwicht. De thuisploeg creeerde veel minder maar trof twintig minuten voor tijd wel doel. Een vijfde opeenvolgende verlies leek in de maak totdat Sicco Bouwer vlak voor tijd toch nog de zeer verdiende gelijkmaker liet aantekenen.
De tussenstanden van deze wedstrijd werden mogelijk gemaakt door FC Utrecht Jeugd op Twitter.
scoreverloop | 1-0 (71.), 1-1 Sicco Bouwer (90.+3)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (74.Yoell van Nieff), Henk Bos (69.Tigran Gazarjan), Atilay Batbay, Arjan Akkerman (63.Jesse Renken), Sicco Bouwer, Bob Schepers.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-1 AFC C1
Voor het derde seizoen op rij hebben de tweedejaars C-junioren van FCG thuis niet kunnen winnen van AFC. In een uiterst pover duel wist de thuisploeg nooit te overtuigen en was het niet eens onverdiend dat de Amsterdammers met drie punten huiswaarts keerden. In de zevende minuut kregen de mannen van trainer Holband eigenlijk de beste kans van de wedstrijd. Anton Hekman maakte een goede actie binnen het strafschopgebied maar zijn schot werd gekeerd door AFC-keeper Maksim van Ingen. Ook na rust gebeurde weinig tot niets. De passing was slecht, duels gingen verloren en de gasten roken langzaam maar zeker kansen op meer. Na een kwartier ging een schot van AFC enkele centimeters over het doel van Erwin Heidekamp maar in de 56ste minuut was het dan wel raak. Na een misverstand in de verdediging keek de thuisploeg dan toch tegen een achterstand aan. In de slotfase probeerde FCG het wel maar werd door het onrustige spel eigenlijk nooit echt gevaarlijk. AFC, de nummer elf op de ranglijst, bleef eenvoudig op de been en FCG ging voor de derde wedstrijd op rij met lege handen van het veld.

scoreverloop | 0-1 (56.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (53.Amedi Ndayisaba), Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic (68.Arthur Ymele Feudjio), Youri Schuur (62.Justin Klunder), Anton Hekman (36.Gijs Jasper).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 1-1 H’VEEN/EMMEN D1
Net als vorig seizoen is het duel tussen de D-pupillen van FCG en de Friese rivaal in een gelijkspel geeindigd. De uitslag was conform de spelverhouding. Na dertien minuten mikte Delano Goeree een vrije trap van net buiten de zestien meter op de paal. Acht minuten later was het wel raak. Uit een mooie aanval schoot Ruendel Martina de bal onberispelijk langs de goalie. Meteen na rust ging het echter mis voor de ploeg van trainer Hugo. Binnen een halve minuut scoorden de gasten de gelijkmaker. In het vervolg was de thuisploeg even van slag en kreeg de tegenstander twee prima kansen op een voorsprong. Naarmate de tweede helft vorderde kwam FCG weer wat meer bij het doel van H’veen/Emmen. Zo belandde een kopbal van Martina naast het doel en ging een vrije trap van Eike Begemann rakelings over. Door de puntendeling blijft H’veen/Emmen in de rangschikking een punt voorsprong houden op de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur.
scoreverloop | 1-0 Ruendel Martina (21.), 1-1 (31.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente, Jasper Kingma (31.Brandon Hartsuiker), Ruendel Martina, Delano Goeree (31.Ids Hannema), Jannik Schoon, Daan Wijma, Eike Begemann.
EMMEN D1 1-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
Het jongste jeugdteam binnen de RVO behaalde op de Meerdijk een puike overwinning op concurrent Emmen. De ploeg van trainer Peter Hoekstra speelde een goede wedstrijd, creeerde veel kansen en gaf weinig tot niets weg. Al voor rust werd het duel beslist met drie doelpunten. Nadat Marc Vegter na elf minuten de openingstreffer maakte was het Martijn van Maastrigt die middels twee doelpunten de ruststand op 0-3 bepaalde. In het tweede half uur werd een handvol treffers volgemaakt door Nick Kassmann. De Duitse spits staat daarmee op zeven competitiedoelpunten.
scoreverloop | 0-1 Marc Vegter (11.), 0-2 Martijn van Maastrigt (19.), 0-3 Martijn van Maastrigt (29.), 0-4 Nick Kassmann (37.), 1-4 (47.), 1-5 Nick Kassmann (58.)
opstelling | Jan Hoekstra (31.Luuk Zwiers), Jochem de Vries (31.Armani Mardjoeki), Dion Paapst, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Nick Heckel (31.Wouter de Mare), Daniel Teune, Martijn van Maastrigt, Daniel Camara Bos (31.Alex Breise), Tristan Cooke (31.Nick Kassmann), Marc Vegter.
De wedstrijden van FC Groningen/Cambuur B1 (thuis tegen Ajax B1) en FC Groningen/Cambuur C3 (uit tegen Go Ahead Eagles C2) werden afgelast.