A1 ook groots in Eindhoven.

Maandag 02 april 2012 om 18:41

Vier dagen na de superstunt bij koploper Ajax A1, hebben de A-junioren van FC Groningen/Cambuur wederom een uitmuntende prestatie geleverd. In Eindhoven werd PSV A1 met liefst 5-0 verslagen.

PSV A1 0-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Marciano van Leyenhorst (9.), 0-2 Jesse Renken (52.), 0-3 Tigran Gazarjan (60.), 0-4 Robby Holder (71.), 0-5 Arjen Hagenauw (88.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Tigran Gazarjan, Mark Diemers (76.Kevin Mennega), Arjen Hagenauw, Noureddine Boutzamar, Robby Holder (86.Ifeayi Gorissen).
Op een doordeweekse dag moest de ploeg van trainer Paul Raveneau afreizen naar Brabant voor opnieuw een belangrijke wedstrijd. De spelers die gisteravond bij de selectie van Jong FC Groningen zaten, waren in Eindhoven gebleven. Yoell van Nieff, in de basis tegen Jong PSV, begon op de bank maar invallers Robby Holder en Mark Diemers startten bij de A-junioren wel in de basis. Dat gold ook voor Stefan van der Lei, Jesse Renken en Paulo Francisco die in het duel van de beloften niet in actie kwamen.
Met een goed gevoel begon FCG aan het duel op De Herdgang. Immers, de afgelopen weken werden de nodige zeges geboekt en dat was goed voor het vertrouwen. Na vier minuten wist Arjen Hagenauw een bal te onderscheppen, maar Tigran Gazarjan wist er geen raad mee. Vijf minuten later was het wel raak. Een corner van Noureddine Boutzamar werd goed ingekopt door verdediger Marciano van Leyenhorst. De openingsfase was voor de gasten maar naarmate de eerste helft vorderde kwam PSV beter in het wedstrijd. De thuisploeg testte een aantal malen Stefan van der Lei maar de Groningse doelman stond als vanouds betrouwbaar op z’n post. In de allerlaatste seconden had het zomaar 0-2 kunnen staan maar Arjen Hagenauwwist het doel net niet te vinden.
In de tweede helft was het eerste wapenfeit van de Eindhovenaren maar in het vervolg van de wedstrijd heersten de gasten. In de 52ste minuut verdubbelde Jesse Renken na een hoekschop van Mark Diemers de voorsprong. Even later kreeg PSV een kans maar de kopbal werd naast gemikt. Na een uur spelen volgde de beslissing. Hagenauw werd gevloerd door de goalie waarna Tigran Gazarjan de bal in het doel lobde. Tien minuten later was het alweer raak. Na goed stoorwerk schoot de doelman tegen Robby Holder aan en gaf het scorebord ineens 0-4 aan. In de slotfase waren er meerdere kansen maar het duurde tot de 88ste minuut voordat een handvol treffers vol werd gemaakt. Ifeayi Gorissen legde af op Arjen Hagenauw die zo de eindstand op 5-0 in Gronings voordeel bepaalde. Een dikverdiende zege aldus voor FCG dat een prima teamprestatie neerzette.
Uit de laatste vier wedstrijden pakte FC Groningen/Cambuur telkens de volle buit waardoor de ploeg afstevent op lijfsbehoud. Saillant detail: in die vier duels scoorde de ploeg veertien doelpunten, net zoveel als in de zeventien (!) wedstrijden daarvoor…
—————————————————————————————————
OVERIGE COMPETITIEDUELS DEZE WEEK
Roda JC C2 – FC Groningen/Cambuur C3 (donderdag, 19.30 uur)
MVV C2 – FC Groningen/Cambuur C3 (zaterdag, 10.30 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 – ACV D1 (vrijdag, 19.00 uur)
OSTERTURNIER IN LINGEN (zaterdag t/m maandag)
(met FC Groningen/Cambuur A1)
FCG – Ville Elbeuf (zaterdag, 13.00 uur)
FCG – Wuppertaler SV (zaterdag, 15.30 uur)
FCG – SV Olympia Laxten (zondag, 10.00 uur)
Halvefinales op zondag vanaf 15.45 uur. Finalewedstrijden op maandag vanaf 12.00 uur).