A1 onderuit tegen Tukkers.

Vrijdag 29 oktober 2010 om 14:32

In de Nike Eredivisie leed FC Groningen/Cambuur een nipte nederlaag tegen VA FC Twente. B1 ging in het bekertoernooi fors onderuit terwijl C1 verrassend verloor van Zwolle. De drie jongste jeugdteams boekten daarentegen wel succes.

De doelpunten van A1 en C3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-2 VA FC TWENTE A1
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding leed de vierde opeenvolgende nederlaag in de Nike Eredivisie. De gasten uit Hengelo speelden in de eerste helft verzorgder voetbal en namen na dertien minuten de leiding via een hard schot in de kruising. De thuisploeg was onmachtig en was met name in de passing onzuiver. Zodoende werd de Twentse goalie nauwelijks op de proef gesteld. Enkel Henk Bos was dichtbij een doelpunt maar zijn schot ging rakelings naast. Na rust dwong de ploeg van trainer Paul Raveneau wel meer af. Een schot van Jesse Renken miste net doel en vervolgens kreeg Sicco Bouwer de beste kans maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Uit een corner wisten de Tukkers in de 69ste minuut wel raak te koppen: 0-2. Toch werd het nog spannend. De arbiter negeerde een vlagsignaal van zijn assistent waardoor Arjan Akkerman tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer kon laten aantekenen. In blessuretijd kreeg Bob Schepers nog een dot van een kans maar zijn inzet ging ook net naast.

scoreverloop | 0-1 (13.), 0-2 (69.), 1-2 Arjan Akkerman (81.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen (80.Paulo Francisco), Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Atilay Batbay, Jesse Renken (71.Arjan Akkerman), Frits Dantuma (65.Yoell van Nieff), Sicco Bouwer, Henk Bos, Bob Schepers.
VITESSE/AGOVV B1 4-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Voor de B-junioren van FC Groningen/Cambuur zit het bekertoernooi er na een gespeelde wedstrijd alweer op. De ploeg van trainer Peter Moltmaker leed op Papendal een kansloze 4-1 nederlaag tegen Vitesse/AGOVV. De tegenstander speelt een divisie lager, waarin het overigens ongeslagen bovenaan staat, maar daar was in de wedstrijd niets van te zien. Bij rust keek FCG al tegen een 2-0 achterstand. Pas bij 4-0 konden de gasten middels een doelpunt van Bryan Inge iets terug doen. Vlak voor tijd kreeg verdediger Marnick Ottenns nog de rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. FC Groningen/Cambuur B1 speelt aanstaande vrijdagavond op Corpus den Hoorn tegen Ajax B1.
scoreverloop | 1-0, 2-0, rust, 3-0, 4-0 Bryan Inge.
FC ZWOLLE C1 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
De ploeg van trainer Grafton Holband verloor voor het tweede weekeinde op rij en kwam opnieuw niet tot scoren. Werd Zwolle in de voorbereiding nog met ruime cijfers (6-0) aan de kant gezet, ditmaal was het resultaat anders. In de eerste 35 minuten was FCG de meest dominante ploeg en wist het ook de nodige kansen te creeeren. Net als vorige week tegen AZ werden deze echter niet verzilverd. De thuisploeg rook na de rust kansen en kwam in de 56ste minuut dan ook op een 1-0 voorsprong. Drie minuten voor tijd viel zelfs de tweede treffer en was de verrassende Zwolse zege een feit.
scoreverloop | 1-0 (56.), 2-0 (67.)
opstelling | Robin Mennega, Justin Klunder, Keziah Veendorp, Roland Baas, Gijs Jasper, Daan Smit, Kasper Oldenburger, Youri Schuur (60.Tiuri Schieving), Richairo Zivkovic, Willem Gootjes, Anton Hekman (56.Amedi Ndayisaba.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-0 VITESSE/AGOVV C2
In een weinig boeiende maar wel spannende wedstrijd hebben de eerstejaars C-junioren een mooie drie punten behaald op Vitesse/AGOVV. Vooraf stond het combinatieteam uit Gelderland een plaatsje hoger maar het kwaliteitsverschil in de wedstrijd was nihil. De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd maar de beide doelmannen hadden weinig tot niets te doen. De beste kans was voor Stan Haanstra die na een half uur spelen de bal net voorlangs schoot. Na rust kwamen de mannen van trainer Muntendam goed uit de startblokken. Lukas Siemers speelde zich vrij en wist de bal van zo’n twintig minuten hard en laag raak te schieten. Na die treffer had FCG weinig van de tegenstander te duchten. Stan Haanstra had nog een goede mogelijkheid. In de slotfase werd de tegenstander plots gevaarlijk. Eerst redde goalie Marc Gjaltema op een Gelderse inzet, even later raakten de gasten nog de paal.

scoreverloop | 1-0 Lukas Siemers (41.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans, Lukas Siemers, Dave Bosgraaf, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma (59.Twan Nieboer).
DE GRAAFSCHAP D1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Voor het derde seizoen op rij wist FCG D1 de volle buit mee te nemen uit Doetinchem. Op de ranglijst stond De Graafschap met slechts drie verliespunten en de minste tegendoelpunten op een knappe tweede plaats. Door deze zege is de ploeg van trainer Hugo op punten nu gelijk gekomen met De Graafschap. De Groningers kenden een droomstart en wisten binnen een minuut na een mooie combinatie op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Jannik Schoon. In het tweede half uur vocht FCG voor wat het waard was en probeerde de thuisploeg een treffer te forceren door alles of niets te spelen. De verdediging hield echter knap staande en tot grote opluchting viel een minuut voor tijd ook nog de tweede treffer door Eike Begemann.

scoreverloop | 0-1 Jannik Schoon (1.), 0-2 Eike Begemann (59.)
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente, Jasper Kingma (31.Brandon Hartsuiker), Ids Hannema, Dennis Molema (31.Delano Goeree), Janik Schoon, Daan Wijma, Eike Begemann.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 4-2 ACV D1
Na de nederlagen in zowel de competitie als in de beker tegen GRC Groningen D1 heeft de ploeg van trainer Peter Hoekstra zich herpakt met een zege op ACV. Met zijn vijfde treffer van het seizoen opende Nick Kassmann na ruim een kwartier de score. De thuisploeg creeerde genoeg kansen maar zag de Drenten vlak voor rust verrassend op gelijke hoogte komen. De slotminuut in de eerste helft was spectaculair aangezien FCG alsnog wist uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. In de 35ste minuut schoot Oege Sietse van Lingen het duel met een vierde Groningse treffer definitief op slot. Volgende week wacht de confrontatie in en tegen Emmen. Die ploeg was vooraf een van de mede-koplopers maar verloor de Drentse derby in Hoogeveen van HZVV.
scoreverloop | 1-0 Nick Kassmann (16.), 1-1 (29.), 2-1 Martijn van Maastrigt (30.), 3-1 Daniel Camara Bos (30.), 4-1 Oege Sietse van Lingen (35.), 4-2 (46.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Nick Heckel, Daniel Camara Bos, Daniel Teune, Nick Kassmann, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. In de tweede helft kwamen Jochem de Vries, Wouter de Mare, Tristan Cooke, Alex Breise en Oege Sietse van Lingen in het veld.