Vrijdag 06 maart 2009 om 09:40

A1 behaalde een belangrijke zege op PSV. Ook D2 en C1 wisten hun duels te winnen. Verlies was er voor B1 tegen Excelsior.

BE QUICK 1887 D1 1-2 FC GRONINGEN D2
—————————————————————————
Het duel op de Esserberg was zeker geen kopie van het eerdere treffen tussen beide teams op sportpark Corpus den Hoorn. Ditmaal gaf Be Quick 1887 goed partij aan de ploeg van trainer Peter Hoekstra. In de eerste helft kregen beide ploegen enkele goede kansen. Stan Haanstra miste de beste kans voor FC Groningen. In het tweede half uur nam FC Groningen de leiding via een doelpunt van Sjoert Giezen die al dan niet in buitenspelpositie stond. Toch kwam de thuisploeg niet veel later op gelijke hoogte via een prachtig afstandsschot. Be Quick bleef voor dreiging zorgen maar de laatste tien minuten waren wel voor de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen. Het was uiteindelijk Juhnino Bacuna die met een geweldige kopbal de doelman van Be Quick verschalkte en de D2 zo de overwinning bezorgde. Beide doelpunten zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
EXCELSIOR B1 2-0 FC GRONINGEN B1
De ploeg van trainer Peter Moltmaker leed in de eredivisie de tweede opeenvolgende nederlaag. Na de 0-2 thuisnederlaag tegen AZ was Excelsior met dezelfde cijfers te sterk. In een gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord. Ook na rust hielden de teams elkaar in evenwicht. Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg, die in de rangschikking hoger geklasseerd staat, de leiding. Even later werd in buitenspelpositie ook nog de 2-0 gescoord.
FC GRONINGEN A1 1-0 PSV A1
In de strijd tegen degradatie pakte FC Groningen A1 drie hele belangrijke punten. PSV A1 werd nipt met 1-0 verslagen. In een eerste helft met weinig krachtsverschil werden door beide ploegen geen grote kansen gecreeerd. Tien minuten voor rust moest de ploeg van trainer Paul Raveneau verder met tien man. Danny Menting kreeg de rode kaart omdat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied leverde niets op. Zes minuten na rust kwam A1 dan toch op voorsprong. Uit een klutssituatie kopte Tiemen van Hezel de bal binnen. De gasten uit Eindhoven joegen vervolgens op de gelijkmaker maar hadden de pech dat zowel paal als lat werden geraakt. Overigens schoot ook FC Groningen nog een keer op de lat. Van een slotoffensief van PSV was daarna eigenlijk geen sprake omdat de verdediging van FC Groningen goed stand hield en geen kansen weggaf.
GO AHEAD EAGLES C1 1-2 FC GRONINGEN C1
De tweedejaars C-junioren behaalden alweer de derde overwinning op rij. In Twello werd Go Ahead Eagles C1 met 1-2 (0-0) verslagen. Twee minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. In de 47ste minuut scoorde Ron Janzen uit een voorzet van Bryan Inge de gelijkmaker. Uiteindelijk gingen de drie punten nog mee naar Groningen. Ifeayi Gorissen scoorde een echte “spitsengoal” en werd aldus matchwinner van deze wedstrijd.
Uitslag oefenwedstrijd:
Ajax D1 1-1 FC Groningen D1
In de 52ste minuut schoot Richairo Zivkovic de ploeg van trainer Hugo op een 0-1 voorsprong. Twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker.