A1 in slotfase langs Sparta.

Woensdag 23 maart 2011 om 23:26

In de Nike Eredivisie behaalden de A-junioren van FC Groningen/Cambuur een belangrijke zege. B1 pakte in Hengelo een punt tegen VA FC Twente. Nederlagen waren er vandaag voor zowel C1 als D3.

Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en C1 + een samenvatting van de wedstrijd van A1 zijn nu te zien op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 3-1 SPARTA R’DAM A1
In de strijd tegen degradatie pakte het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding drie belangrijke punten. Binnen een minuut kreeg de thuisploeg een grote kans. Toch was het Sparta, de nummer twee van de Nike Eredivisie, die na ruim tien minuten spelen de score opende. In de 26ste minuut liet de Sparta-goalie een hoge vrije trap uit zijn handen glippen. Alim Ozturk profiteerde ervan en schoot de bal hard in het doel. Nog voor rust waren Sicco Bouwer en Frits Dantuma met enkele doelpogingen gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer. Na rust had de thuisploeg meer drang naar voren dan de gasten en de ploeg van trainer Paul Raveneau was dan ook gevaarlijker. Zo mikte Bouwer net over en moest Henk Bos toezien hoe de goalie een doelpunt voorkwam. Nadat Sparta voorlangs het doel van Fij had geschoten miste Sicco Bouwer de beste kans tot dan toe. Henk Bos ging door over links, gaf de bal goed voor maar Bouwer miste jammerlijk. Negen minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende tweede treffer aan Groningse zijde. Henk Bos kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en liet de doelman kansloos met een laag schot. Drie minuten later werd het zelfs 3-1. Nu was het Mark Diemers die, met behulp van een Sparta-verdediger, doel trof. De laatste kans was nog voor Sparta maar de zege ging uiteindelijk verdiend naar het groen-wit van Groningen.
scoreverloop | 0-1 (11.), 1-1 Alim Ozturk (26.), 2-1 Henk Bos (81.), 3-1 Mark Diemers (84.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker (Paulo Francisco), Atilay Batbay, Mark Diemers, Frits Dantuma (Jesse Renken), Sicco Bouwer, Henk Bos (Arjan Akkerman), Yoell van Nieff.
VA FC TWENTE B1 3-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Tegen een sterk VA FC Twente pakte de ploeg van trainer Peter Moltmaker een verdiend punt. Voor de B-junioren van FC Groningen/Cambuur was het alweer het achtste gelijkspel van dit seizoen. In de eerste twintig minuten startte de thuisploeg ijzersterk en dat leverde voor hun al na achttien minuten een 2-0 voorsprong op. Niet dat de FC slecht speelde, Twente was op dat moment net even een maatje te groot. Vervolgens vocht FCG zich terug in de wedstrijd. Tigran Gazarjan schoot de aansluitingstreffer binnen en in blessuretijd kopte Hans Hateboer raak: 2-2. Op wilskracht werd de rust met een gelijke stand bereikt. In de tweede helft was er meer diepte in het spel van de gasten en was men gelijkwaardig aan de Tukkers. Toch was de thuisploeg voorin keer op keer dreigend. In de 47ste minuut kwam FCG verrassend op voorsprong. Na een prachtige aanval over een aantal schijven was het Ifeayi Gorissen die uit voorzet van Emere Cayiroz fantastisch doel trof. Twaalf minuten voor het einde werd het echter toch weer gelijk. Doelman Kuperus was kansloos op een schot dat van richting werd veranderd. In het vervolg waren beide teams gevaarlijk voor de goals. Gorissen was met een kopbal nog dichtbij maar de thuisploeg had ook zomaar nog de winnende treffer kunnen maken.

scoreverloop | 1-0 (4.), 2-0 (14.), 2-1 Tigran Gazarjan (27.), 2-2 Hans Hateboer (40.), 2-3 Ifeayi Gorissen (47.), 3-3 (68.)
opstelling | Niels Kuperus, Ron Janzen, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Emre Cayiroz, Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-3 VITESSE/AGOVV C1
De tweedejaars C-junioren leden hun tweede opeenvolgende nederlaag. Aanvankelijk was de thuisploeg gevaarlijk middels schoten van aanvaller Richairo Zivkovic. Pas na een kwartier spelen waren de Gelderlanders voor het eerst echt gevaarlijk. Een poging ging net voorlangs het doel. In de zestiende minuut kwamen de gasten op voorsprong na zwak defensief werk van de thuisploeg. Daarna waren Youri Schuur en Kasper Oldenburger nog dichtbij maar de Gelderse goalie stond uitstekend te keepen. In de 31ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Op een hard en laag schot van Kasper Oldenburger had de doelman ditmaal geen antwoord. Na rust speelde kwam de ploeg van trainer Grafton Holband een stuk sterker voor de dag. Invaller Gijs Jasper profiteerde van een fout in de Gelderse verdediging: 2-1. Groen-wit heerste maar vergat de score verder op te voeren. Zivkovic zag zijn poging prachtig gestopt door de doelman van Vitesse/AGOVV en in de rebound raakte Jasper de paal. Aan de andere kant viel onverwacht de 2-2. Daarna werd het spel aan FC-kant iets slordiger, met name in de verdediging liet men de nodige steken vallen. De gasten maakten daar goed gebruik van en kwamen opnieuw op voorsprong. In de slotfase verzuimde de FC om de gelijkmaker te scoren. De ploeg kreeg enkele prachtige kansen. Zivkovic schoot van dichtbij over terwijl Jonah van der Werf de bal langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.
scoreverloop | 0-1 (16.), 1-1 Kasper Oldenburger (31.), 2-1 Gijs Jasper (37.), 2-2 (52.), 2-3 (57.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj (Gijs Jasper), Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Justin Klunder (Arthur Ymele Feudjio), Kasper Oldenburger, Daan Smit, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (Jonah van der Werf), Amedi Ndayisaba (Anton Hekman).
HZVV D1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
In de strijd om het kampioenschap in de Tweede Divisie F liep de ploeg van trainer Peter Hoekstra opnieuw averij op. Het duel in Hoogeveen verliep bizar waarin HZVV totaal onverwacht de drie punten in de wacht sleepte. In de eerste helft waren de gasten oppermachtig en had het weinig te duchten van de thuisploeg. Jhurrey Margaritha scoorde al snel de 1-0 voor de FC. Niet veel later werd het echter alweer gelijk. Na ruim een kwartier spelen bepaalde Nick Kassmann met zijn tiende seizoenstreffer de ruststand op 1-2. Dat was verdiend maar de voorsprong had veel grote moeten zijn aangezien FCG tal van kansen miste. Aan het begin van de tweede helft sloeg HZVV hard toe. Binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen in een voorsprong en kon de FC de achtervolging inzetten. Uiteindelijk scoorden de Drenten nog een vierde treffer en bleef FC Groningen/Cambuur met lege handen achter. In het tweede half uur werden de goals vrij gemakkelijk weggegeven en hoewel de ploeg minder creeerde dan voor rust was de nederlaag volkomen onnodig.
scoreverloop | 0-1 Jhurrey Margaritha (2.), 1-1 (4.), 1-2 Nick Kassmann (16.), 2-2 (31.), 3-2 (35.), 4-2 (45.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Nick Kassmann, Daniel Teune, Alex Breise, Nick Heckel, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Tristan Cooke en Tommie van de Looi in het veld.