A1 in halvefinales Nike Cup.

Dinsdag 07 april 2009 om 20:34

A1 heeft in de kwartfinales van de Nike Cup gewonnen van AZ. De ploeg van trainer Paul Raveneau won het spannende duel met 2-0.

FC GRONINGEN A1 2-0 AZ A1
—————————————————————————
FC Groningen A1 heeft de halvefinales van de Nike Cup bereikt na een knappe 2-0 overwinning op AZ A1. In een onderhoudend duel waren de Alkmaarders aanvankelijk beter en schiepen dan ook de beste kansen. Daarnaast waren de gasten terecht verbolgen over het feit dat de arbiter geen voordeelregel toepaste en dat daardoor de angel uit twee gevaarlijke aanvallen werd gehaald. De ploeg van trainer Paul Raveneau herstelde zich gedurende de eerste helft en liet behoorlijk voetbal zien. Ook na rust bleef FC Groningen de bovenliggende partij en konden de gasten weinig gevaar voor het doel van Steffen Bakker stichten. Aan de andere kant gebeurde dat wel en uiteindelijk was het dan ook niet verrassend dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Het was Wouter Vente die in de 83ste minuut van dichtbij de 1-0 liet aantekenen. Een slotoffensief van AZ zat er in de resterende minuten niet in. Uiteindelijk viel de allesbevrijdende tweede treffer in blessuretijd met een harde uithaal van invaller Norair Mamedov net buiten de zestien. Derhalve een puike prestatie van Paul Raveneau en zijn mannen. FC Groningen A1 gaat in de halvefinales nu op bezoek bij FC Volendam A1.
Bekijk nu beide doelpunten uit deze kwartfinale op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.

Verslagen van de midweeks gespeelde wedstrijden:
Dinsdag:
FC GRONINGEN D2 8-2 GRC GRONINGEN D1
Net als afgelopen zaterdag tegen Zeerobben gingen de eerstejaars D-pupillen ook ditmaal rusten met een 2-1 voorsprong om in het vervolg nog eens zes doelpunten toe te voegen. Juhnino Bacuna bracht de ploeg van trainer Peter Hoekstra met een bekeken boogbal en een prachtig afstandsschot op een 2-0 voorsprong. Hoewel D2 sterker was dan GRC en veel corners kreeg was het toch de terreingenoot van Corpus den Hoorn die nog voor rust tegen scoorde. In het tweede half uur kreeg GRC een grote kans op de gelijkmaker maar vrij voor de doelman werd de bal net naast geschoten. Daarna was het verzet van de gasten definitief gebroken. Via opnieuw twee doelpunten van Juhnino Bacuna en treffers van Mohammed Abdoel Karim (2x) en Dave Bosgraaf liep FC Groningen uit naar een 7-2 voorsprong. Het derde competitiedoelpunt van Niels Ridderstap, die de 8-2 eindstand liet aantekenen, was de 100ste in deze competitie van een goed en attractief spelend FC Groningen D2.
Woensdag:
FC GRONINGEN A1 1-0 SC HEERENVEEN A1
De ploeg van trainer Paul Raveneau zette een goede stap richting lijfsbehoud door SC Heerenveen met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. Vooraf hadden de Friezen de minste verliespunten van allemaal en stonden van alle titelkandidaten er als beste voor. Maar in FC Groningen had SC Heerenveen een taaie tegenstander. In de eerste helft hadden de gasten wel het betere van het spel en creeerden ze de beste kansen. Ook de paal zat in de weg en daarnaast was doelman Steffen Bakker weer uitstekend op dreef. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg de thuisploeg meer grip op het spel. De doelman van Heerenveen hoefde echter enkel bij afstandsschoten op te treden. In de 80ste minuut viel de bevrijdende treffer. De Heerenveen-goalie wist een kopbal van de geheel vrijstaande Nick van der Valk nog te redden maar uit de rebound schoot hij alsnog raak. Op dat moment niet eens onverdiend want Heerenveen bracht wel erg weinig voor een ploeg die meedoet om het kampioenschap. In de laatste minuten werd de voorsprong met man en macht verdedigd. De hoge ballen waren gevaarlijk en vlak voor tijd werd een inzet nog van de doellijn gehaald. Opluchting derhalve na het laatste fluitsignaal. Naast drie hele belangrijke punten incasseerde FC Groningen A1 in de vier thuisduels na de winterstop geen enkele treffer.
Donderdag:
GVAV RAPIDITAS D1 2-2 FC GRONINGEN D2
De allerlaatste actie van de avond leverde FC Groningen D2 alsnog een punt op tegen stadgenoot GVAV Rapiditas D1. Met name voor rust had de ploeg van trainer Peter Hoekstra het zwaar tegen het fysiek veel sterkere GVAV. De grote spits van de thuisploeg was een plaag voor de verdediging van D2. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ruststand 2-0 was in het voordeel van GVAV Rapiditas. FC Groningen kreeg wel enkele kansjes maar overtuigend was het allemaal niet. De tweede helft begon wel goed voor D2. Een goed lopende aanval werd door topscorer Stan Haanstra koeltjes afgerond: 2-1. In het vervolg bleef het wat rommelig aan de kant van FC Groningen. Vijf minuten voor tijd was er de pech dat een afstandsschot door de doelman werd overgetikt en dat uit de daaropvolgende corner tot tweemaal toe de paal werd geraakt. Ver in blessuretijd kwam toch nog de gelijkmaker toen Rutger Etten uit een hoekschop raak wist te schieten. FC Groningen D2 staat nu zeven punten voor op Flevo Boys D1, de grootste concurrent. De ploeg uit Emmeloord heeft echter nog wel drie wedstrijden tegoed en zal volgende week in achtervolging moeten wanneer men drie duels in zeven dagen moet spelen. Twee verliespunten of toch een winstpunt voor onze D2? We zullen het zien…
Donderdag:
DALEN D1 0-7 FC GRONINGEN D1
Onder grote publieke belangstelling bereikten de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen de halvefinales van het bekertoernooi. In en tegen Dalen won de nieuwbakken kampioen uit de Eerste Divisie C eenvoudig met 7-0. Bij rust was het al 4-0 voor de ploeg van trainer Hugo die dit seizoen in competitie- en bekerwedstrijden nog ongeslagen is. Jim de Leeuw was met drie doelpunten topscorer van de avond. De overige treffers werden gemaakt door Ahmed Ndayisaba (2x), Jonah van der Werf en Richairo Zivkovic.