A1 gelijk tegen Sparta.

Vrijdag 27 maart 2009 om 14:10

A1 speelde doelpuntloos gelijk tegen Sparta. Verlies was er voor B1 in Heerenveen terwijl C1 een punt meenam uit Almere. De drie jongste jeugdteams wonnen hun wedstrijden ruim.

ACHILLES 1894 D1 2-5 FC GRONINGEN D2
—————————————————————————
De eerstejaars D-pupillen behaalden hun veertiende overwinning uit de laatste vijftien duels. In Assen werd Achilles 1894 D1 met 2-5 verslagen. Via Sjoert Giezen en topscorer Stan Haanstra nam de ploeg van trainer Peter Hoeksra een 0-2 voorsprong. Nog voor rust kwam de thuisploeg middels twee treffers echter op gelijke hoogte. In het tweede half uur gaf de D2 de ploeg uit Assen geen kans meer. Sjoert zette met zijn tweede treffer de FC opnieuw op voorsprong. Opnieuw Stan en Dave Bosgraaf klaarden de klus en maakten het vijftal treffers voor FC Groningen D2 vol.
EMMEN AV D1 0-6 FC GRONINGEN D1
Na de ruime overwinning op Emmen D1 is de titel voor FC Groningen D1 weer dichterbij gekomen. Na dertig minuten leidden de tweedejaars D-junioren al met 2-0 via twee doelpunten van Richairo Zivkovic. Na de hervatting werd nog eens viermaal gescoord. Via twee doelpunten van Kasper Oldenburger en eentje van Gijs Jasper liep de ploeg van trainer Hugo uit naar een 5-0 voorsprong. Met zijn derde doelpunt van de wedsrijd tekende Richairo voor het slotakkoord. Volgende week kan FC Groningen D1 in de thuiswedstrijd tegen Twente/Heracles D1 kampioen worden.
FC GRONINGEN C2 3-0 FEYENOORD C2
De eerstejaars C-junioren wonnen voor het eerst sinds 15 november weer een thuiswedstrijd. Op een regenachtig Corpus den Hoorn werd Feyenoord knap met 3-0 verslagen. Een prachtige kopbal van Firosan Ademi, die in de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten, leverde na een kwartier spelen de 1-0 voorsprong op.  Ook na rust was de ploeg van trainer Eric Muntendam sterker en kreeg het de beste mogelijkheden. Youri Ploeger schoot veertien minuten in de tweede helft de bal uit een vrije trap ineens binnen. Invaller Remon Schutte bepaalde met een fraai schot van buiten het strafschopgebied de eindstand op 3-0.
SC HEERENVEEN B1 3-0 FC GRONINGEN B1
Zware tijden voor de B-junioren van FC Groningen. Afgelopen maandag kreeg de ploeg, na de ongeregeldheden in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, twee punten in mindering opgelegd. Vandaag kon de ploeg van trainer Peter Moltmaker voor de vijfde maal op rij niet tot scoren komen. Tegen de Friezen, die voor de winterstop nog met 4-2 werden verslagen, werd het een ruime 3-0 nederlaag. Heerenveen haalde een goed rendement uit de kansen die het kreeg.
FC GRONINGEN A1 0-0 SPARTA ROTTERDAM A1
Aan een pover, en regenachtig, duel der middenmoters heeft FC Groningen A1 een punt overgehouden. Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Toch kreeg de ploeg van trainer Paul Raveneau de iets betere kansen, zeker in de tweede helft. Ook uit een vrije trap werd een goede kans gecreeerd. Eerder dit seizoen won FC Groningen nog in Rotterdam, destijds met 1-2. Door het gelijkspel blijven beide ploegen in de middenmoot staan.
OMNIWORLD C1 1-1 FC GRONINGEN C1
FC Groningen C1 bleef voor de zesde maal op rij ongeslagen maar moest na zeventig minuten toch tevreden zijn met een gelijkspel. De thuisploeg kwam na 24 minuten op voorsprong. Vervolgens werd een doelpunt van Ifeayi Gorissen ten onrechte afgekeurd wegens vermeend aanvallen van de doelman. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer op het doel van Omniworld. De ploeg van trainer Grafton Holband kreeg goede kansen en daarnaast werden twee zuivere strafschoppen onthouden. Pas negen minuten voor tijd viel de gelijkmaker dankzij een afstandsschot van Marnick Ottens.
De doelpunten van Youri Ploeger en Remon Schutte van FC Groningen C2 tegen Feyenoord C2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.