Donderdag 29 oktober 2009 om 21:59

Op Corpus den Hoorn pakte A1 een punt tegen AZ. Eerder op de dag wonnen D1 en C2 hun thuisduels. C1 speelde bij AFC ternauwernood gelijk.

RVO FC GRONINGEN D1 1-0 FC ZWOLLE D1
——————————————————————————–
De tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen behaalden een benauwde zege op FC Zwolle. In de dertiende minuut tikte Dave Bosgraaf het winnende doelpunt binnen. Het was zijn eerste competitietreffer van dit seizoen. In het vervolg van de eerste helft kregen de gasten de betere kansen. Zo ging een schot rakelings voorlangs, werd de paal geraakt en moest doelman Marc Gjaltema tot tweemaal toe redding brengen. In het tweede half uur viel weinig meer te beleven. Zwolle kwam in het begin van de tweede helft nog wel een paar keer bij het doel van de ploeg van trainer Hugo maar werd niet meer gevaarlijk. Mogelijkheden voor de thuisploeg waren er ook niet hoewel Ben Tiemersma vijf minuten voor tijd nog voorlangs schoot.
RVO FC GRONINGEN C2 4-0 VITESSE/AGOVV C2
————————————————————————————-
De ploeg van trainer Erik Muntendam blijft ongeslagen in de najaarscompetitie na een ruime en regelmatige zege op hekkensluiter Vitesse/AGOVV. De eerste treffer viel in de tiende minuut na een simpele binnentikker van topscorer Richairo Zivkovic. In de tweede 25 minuten verdubbelde Youri Schuur met een mooi schot de voorsprong. In het laatste kwartier voor de pauze kregen de eerstejaars C-junioren van de RVO voldoende mogelijkheden op meer goals. Zo miste Kasper Oldenburger twee levensgrote kansen en was ook Jonah van der Werf eenmaal ongelukkig in de afwerking. Vlak na rust zorgde Keziah Veendorp, met medewerking van de paal, voor de 3-0. Twaalf minuten voor tijd bepaalde Willem Gootjes de eindstand op 4-0. Hij schoot een hoekschop rechtstreeks in het doel. Na zeven van de elf wedstrijden lijkt het nog ongeslagen RVO FC Groningen C2 zeker van een plaats in de kampioenscompetitie.
AFC C1 2-2 RVO FC GRONINGEN C1
Voor de tweedee opeenvolgende week heeft de ploeg van trainer Grafton Holband punten gemorst. Na de nederlaag tegen koploper Heerenveen/Emmen kwamen de tweedejaars C-junioren ditmaal niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Amsterdam bij AFC. Ondanks een overwicht en de betere kansen werd er voor rust niet gescoord. De beste kans was voor Davidson Spriensma maar hij kreeg de bal niet in het doel. Net als een week eerder was de start van de tweede 35 minuten dramatisch en kreeg de ploeg opnieuw een snelle tegentreffer te verwerken. In  de 44ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 en leek RVO FC Groningen C1 opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Voor de gasten zat het venijn duidelijk in de staart. Yoni Even-Zur maakte in de 61ste de aansluitingstreffer en een minuut later was het dankzij Firosan Ademi alweer gelijk. Zo pakte de FC bij het altijd lastige AFC toch nog een punt.
RVO FC GRONINGEN A1 1-1 AZ A1
In een gelijkopgaande wedstrijd heeft het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen een punt gepakt tegen runner-up AZ. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was ook meteen het aantrekkelijkst. In die periode nam de ploeg van trainer Paul Raveneau dan ook de leiding door een hard schot van Eduard de Jonge Rosa. Daarvoor had de arbiter kunnen affluiten aangezien de doelman van de Alkmaarders in de lucht werd aangevallen. Tien minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Met een droog schot was de eerste kans voor AZ meteen raak. Na rust bleven de ploegen in evenwicht en waren de kansen schaars. De beste mogelijkheden werden na de invalbeurt van Norair Mamedov nog wel gecreeerd door RVO FC Groningen A1. Zowel Mamedov, tweemaal, als Kelvin Bossman kregen goede mogelijkheden maar zagen medespelers die er beter voor stonden over het hoofd. Tussentijds haalde de verdediging van de thuisploeg nog een bal van de doellijn. Met het gelijkspel is de ongeslagen status van A1 in thuiswedstrijden opgelopen tot twaalf wedstrijden, een eredivisierecord voor het oudste jeugdteam van RVO FC Groningen.
Oefenwedstrijden:
RVO FC Groningen B1 0-4 FC Utrecht B1
RVO FC Groningen D2 11-0 RWE Eemsmond
Alle doelpunten van A1, C2 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)