A1 en C1 verliezend de winterstop in.

Woensdag 14 december 2011 om 14:25

De laatste twee competitiewedstrijden van dit jaar leverden de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur geen punten op. De A-junioren verloren de derby in Heerenveen terwijl C1 op eigen veld nipt verloor van Ajax.

De samenvatting van de wedstrijd van C1 is nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
H’VEEN/EMMEN A1 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (14.), 2-0 (45.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco (13.Gustavo van der Veen), Jesse Renken, Hans Hateboer, Ron Janzen, Burak Saban, Tigran Gazarjan, Noureddine Boutzamar (65.Marnick Ottens), Robby Holder (75.Marciano van Leyenhorst), Mark Diemers, Ifeayi Gorissen (25.Bryan Inge).
Op Skoatterwald leden de A-junioren van FC Groningen/Cambuur de zevende opeenvolgende nederlaag. Zo goed als de ploeg van trainer Raveneau vorige week speelde tegen Feyenoord/Excelsior A1, zo mat speelde het met name in de eerste helft in Heerenveen. Binnen een kwartier nam de thuisploeg een voorsprong. Meer dan een schotje van Ifeayi Gorissen, na overigens een prima actie van Burak Saban, konden de gasten er niet tegenover stellen. Op slag van rust viel de 2-0 en dat was in feite de genadeklap voor FCG. In de tweede helft ging het wel iets beter maar heel veel konden de Groningers niet creeeren. Een vrije trap van Bryan Inge werd gered door de doelman terwijl Jesse Renken nog een keer de paal raakte. Heerenveen, dat ook al niet al te best speelde, kreeg ook niet veel kansen. Een kopbal ging echter maar net naast. Twee minuten voor tijd claimde de FC nog een strafschop maar die werd door de dienstdoende arbiter niet gegeven. Na rust speelde FCG derhalve iets beter maar een goed resultaat zat er nooit in.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-1 AJAX C1
0-1 (14.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen (Wessel Koomans), Twan Nieboer, Niels Ridderstap, Gerald Postma (Jur Wardenier), Tiuri Schieving (Jari Slort), Rutger Etten, Stan Haanstra (Dave Bosgraaf).
De ploeg van trainer Rick Mulder leed in haar laatste wedstrijd voor de winterstop een nipte nederlaag tegen Ajax. Het eerste gevaar kwam van Groningse zijde maar over links zag Stan Haanstra zijn schot gekeerd door de goalie van de tegenstander. In de veertiende minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Een inzet werd nog gered door Kevin Wilpstra maar in de rebound was het wel raak. Even later kreeg de koploper uit de Eerste Divisie A een mogelijkheid om op 0-2 te komen maar een schot over de uitkomende Wilpstra belandde net naast de paal. In de 23ste minuut kreeg de thuisploeg de kans op de gelijkmaker. Tiuri Schieving kon alleen op de doelman aflopen maar hij zag zijn poging naast gaan. Het laatste wapenfeit was voor Ajax dat een kopbal ook net voorlangs zag gaan. Na rust had FCG duidelijk de overhand. Rutger Etten schoot over over waarna een actie van Niels Ridderstap gekeerd werd door de sluitpost van Ajax. Een andere kans was ook niet aan Ridderstap besteed terwijl Peter van Son een hard genomen vrije trap tegen de buitenkant van de paal schoot. De verdienstelijk spelende Groningers hadden aldus een overwicht, zeker na rust, en creeerden de beste kansen. Een gelijkspel was wat dat betreft ook meer dan verdiend geweest.