Woensdag 31 maart 2010 om 23:02

RVO FC Groningen A1 en C1 hebben woensdagavond verloren. A1 ging op eigen veld onderuit tegen SC Heerenveen/Emmen A1. C1 liet de drie punten achter bij FC Volendam.

Voor de A1 stond een cruciaal duel op het programma tussen de nummers 12 en 11 van de ranglijst. De nummer 12 na 26 duels dient immers nacompetitie te spelen terwijl de nummer 13 degradeert naar de Eerste Divisie.
RVO FC Groningen A1 – Heerenveen/Emmen A1 0-2 (0-0)
In de openingsfase van het duel kreeg de thuisploeg op Corpus den Hoorn een drietal enorme kansen. De eerste daarvan werd door Nick Bakker van dichtbij ingeschoten. De mee opgekomen verdediger stond evenwel in buitenspelpositie. Nog binnen het eerste kwartier had Groningen pech dat er tweemaal geen voordeel werd toegepast in situaties dat er scoringskansen ontstonden en in plaats daarvan vrije trappen aan de zijkant van het strafschopgebied werden gegeven.
Na de pauze was Groningen nog steeds dreigender dan Heerenveen. Zo kreeg Arjan Akkerman een aardige kans, die in het zijnet verdween en had Eduard de Jonge Rosa enorme pech toen hij oog in oog met doelman Wouda van Heerenveen over de bal heen maaide. Ook waren er diverse hachelijke momenten op de doellijn van de Friezen, die twintig minuten voor tijd toch toesloegen. Luciano Slagveer was de maker van de 0-1. In de slotfase gaf Enzo Huntink met de 0-2 de doodsteek. Zo staat de A1 nog steeds in de gevarenzone. Op zaterdag 10 april is de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC de volgende van vier resterende finales.
Opstelling RVO FC Groningen A1: Bakker; Batbay, Öztürk, Bakker, Zinga; Van Hezel, De Jonge Rosa, Ben Moussa; Bossman, Akkerman, Gandu. Rest bank: Kleiker, De Ridder, Scholte Albers, Ottens.
FC Volendam C1 – RVO FC Groningen C1 4-2 (2-1)
In Volendam werd een wedstrijd gespeeld in de categorie kansenfestival. In de 17de minuut maakte Firosan Ademi de openingsgoal toen hij attent was in een reboundsituatie. In de 23ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Drie minuten later was de stand zelfs 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.
Na de pauze waren er over en weer kansen, maar pas in de 60ste minuut werd de volgende goal gescoord. Volendam bouwde toen de voorsprong uit naar 3-1. Vijf minuten later en dus vijf minuten voor tijd bracht Glenn Bijl de spanning terug toen hij op aangeven van Ademi de 3-2 aantekende. In de 67ste minuut besliste Volendam tenslotte de wedstrijd: 4-2.