A1 en B1 verliezen van AZ; grote zeges voor C1 en D1.

Vrijdag 27 februari 2009 om 13:49

In de wedstrijd van de week leed B1 een kansloze nederlaag tegen AZ. Ook A1, C2 en D2 leden nederlagen. Winstpartijen waren er wel voor C1 en D1.

FRISIA D1 4-2 FC GRONINGEN D2
—————————————————————————
Na een winnende reeks van tien wedstrijden leden de eerstejaars D-pupillen weer eens een nederlaag. Frisia was in Leeuwarden met 4-2 te sterk voor de ploeg van trainer Rutger Hoogstra. Hoogstra was trainer doordat Hugo en Peter Hoekstra, de trainers van de beide D-teams, Paul Raveneau vandaag vervingen als trainer van de A-junioren. Nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen was het Juhnino Bacuna die gelijkmaakte. Na rust liep Frisia uit naar een 4-1 voorsprong, waarna Stan Haanstra zijn 34ste treffer van het seizoen liet aantekenen. Eerder dit seizoen verloor FC Groningen ook op Corpus den Hoorn van Frisia.
GO AHEAD EAGLES D1 1-9 FC GRONINGEN D1
De koploper uit de Eerste Divisie C had een gemakkelijke ochtend. Go Ahead Eagles werd met 9-1 verslagen. Daarmee werd het twintigtal treffers tegen die ploeg volgemaakt aangezien FC Groningen eerder dit seizoen al met 11-0 wist te winnen van de Adelaars. Richairo Zivkovic maakte voor rust drie doelpunten en bracht zijn seizoentotaal daarmee op 25. Jonah van der Werf was met twee doelpunten trefzeker terwijl Roland Baas voor rust het zestal treffers voltmaakte. In het tweede half uur bezorgden Ahmed Ndayisaba, opnieuw Roland en Kasper Oldenburger de tweedejaars D-pupillen een ruime 9-1 overwinning.
PSV C2 1-0 FC GRONINGEN C2
De ploeg van trainer Eric Muntendam kwam op De Herdgang sneu weg. Vlak voor rust schoot Youri Ploeger een strafschop tegen de paal waardoor de teams doelpuntloos gingen rustten. Vijf minuten in de tweede helft kwam FC Groningen op achterstand via een eigen doelpunt van Thomas van Marle. Beide teams waren in het vervolg aan het elkaar gewaagd maar gescoord werd er niet. In deze voorjaarscompetitie hebben de eerstejaars C-junioren nu twee punten verzameld. Er werd tot nog toe slechts eenmaal gescoord.
FC GRONINGEN C1 6-0 FC EMMEN C1
De tweedejaars C-junioren hadden op Corpus den Hoorn geen kind aan FC Emmen. Binnen het kwartier stond de ploeg van trainer Grafton Holband op een 3-0 voorsprong via twee treffers van Brian Inge en een doelpunt van Raimundo Cassuendi. Twaalf minuten voor rust maakte Brian zijn derde treffer waardoor FC Groningen met een score van 4-0 de tweede helft inging. In de tweede 35 minuten was de 6-0 eindstand snel bepaald via twee doelpunten van Ifeayi Gorissen die zijn seizoentotaal daarmee op acht treffers bracht. Drie van de zes goals zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van de FC Groningen Jeugd.
wedstrijd van de week
FC GRONINGEN B1 0-2 AZ B1
Op Corpus den Hoorn konden de B-junioren de nederlaag van eerder dit seizoen in Alkmaar niet rechtzetten. De ploeg van trainer Peter Moltmaker speelde de slechtste thuiswedstrijd van het seizoen, werd op alle fronten afgetroefd door de gasten en verloor dikverdiend met 0-2. In de eerste helft kregen de Alkmaarders de twee grootste kansen maar werd de bal voorlangs het doel van Klaas Kleiker geschoten. FC Groningen kwam daarentegen tot niet meer dan een paar mogelijkheden. Na rust werd FC Groningen compleet overklast. Binnen een kwartier had AZ een 0-2 voorsprong genomen. Bij de tweede treffer negeerde de arbiter het vlagsignaal van zijn assistent. De wedstrijd was daarna feitelijk gespeeld. AZ kreeg nog enkele kansen terwijl FC Groningen niet bij machte was om iets te creeeren. Daarmee was de eerste nederlaag in 2009 een feit.
FC Groningen B1 startte met de volgende elf spelers in de basis: Klaas Kleiker, Pierre Semundenge-Mujene, Serrano Ribbink, Luis Pedro da Silva, Ardavazd Gazarjan, Hilal Ben Moussa, Paulo Francisco, Yoell van Nieff, Bram Verburgh, Pandu Scholte Albers en Tom de Ridder. Wisselspelers: Maikel Kenter, Jasper ter Horst, Fred Specken, Stefen van der Lei, Jesse Renken, Robby Holder en David Lea.
AZ A1 5-1 FC GRONINGEN A1
Het oudste jeugdteam van FC Groningen leed een geflatteerde 5-1 nederlaag tegen AZ. Over de gehele wedstrijd gezien had FC Groningen, anders dan de uitslag doet vermoeden, een licht veldoverwicht en was ook het positiespel goed verzorgd. Beide ploegen kregen daarnaast kansen maar AZ ging daar het beste mee om. Bij rust was de stand nog 1-0 maar binnen een kwartier in de tweede helft was de voorsprong van de thuisploeg opgelopen tot 3-0. In de 67ste minuut maakte Nick van der Valk de enige treffer voor FC Groningen. Via twee doelpunten in de laatste minuut kwam er een 5-1 eindstand op het bord te staan. Voor FC Groningen A1 betekende het de eerste nederlaag sinds 15 november 2008. Overigens was trainer Paul Raveneau vanwege trieste familieomstandigheden afwezig en werd de ploeg vandaag gecoacht door Hugo en Peter Hoekstra.