A1 en B1 onderuit tegen PSV.

Vrijdag 28 januari 2011 om 15:18

De oudste jeugdteams van FC Groningen/Cambuur gingen vandaag allebei ten onder tegen PSV. De beide C-elftallen moesten genoegen nemen met een gelijkspel terwijl D1 de enige zege voor haar rekening nam.

De samenvatting van FCG D1 + het doelpunt van FCG C3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-2 PSV A1
Op een bitterkoud Corpus den Hoorn viel er bij dit duel in de Nike eredivisie weinig te beleven. Vooraf hadden de Eindhovenaren een verliespunt minder en ook op het veld waren de krachtsverhoudingen vrijwel gelijk. In de eerste 45 minuten hoefden de beide doelmannen bijna niet in actie te komen. Henk Bos kwam net tekort voor de thuisploeg en aan de andere kant miste een kopbal doel. Daarnaast redde Renze Fij bekwaam op een hard schot. In de slotminuut verwerkte Alim Ozturk een bal in eigen doel waardoor de Brabantse ploeg ging rusten met een voorsprong. Het begin van de tweede helft was eveneens voor PSV. Eerst werd een grote kans naast geschoten maar even later werd van binnen de zestienmeter de voorsprong alsnog verdubbeld. Daarna gebeurde er nog weinig. De gasten kwamen niet meer voor het doel van FCG terwijl de ploeg van trainer Paul Raveneau niet bij machte was om het PSV moeilijk te maken. De enige kans werd gemist door Frederik Specken, zijn kopbal ging naast het doel.
scoreverloop | 0-1 Alim Ozturk e.d. (45.), 0-2 (52.)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Frits Dantuma (58.Lucas Bijker), Jesse Renken, Yoell van Nieff, Arjan Akkerman (70.Frederik Specken), Mark Diemers, Henk Bos, Atilay Batbay.
PSV B1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
De B-junioren van FCG leden een verdiende nederlaag in het Brabantse land. Toch kreeg de ploeg met name in de eerste helft enkele goede kansen. Het was echter de koploper die met een voorsprong kon gaan rusten. Ook na de thee kende de thuisploeg een overwicht en behaalde het uiteindelijk een ruime overwinning. Groen-wit blijft door het verlies in de gevarenzone van de eredivisie staan. Volgende week gaat B1 op bezoek bij AZ Alkmaar.

scoreverloop | 1-0 (10.), 2-0 (58.), 3-0 (69.)
opstelling | Niels Kuperus, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl (65.Denzel Dijkstra), Bryan Inge (73.Fekadu Toussaint), Noureddine Boutzamar (75.Martin Kamstra), Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Emre Cayiroz (55.Kevin Mennega).
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 1-1 H’VEEN/EMMEN C1
De derby van het noorden tussen beide combinatieteams leverde geen winnaar op. Opnieuw speelden de mannen van trainer Holband een goede wedstrijd maar weer werden er vele kansen gemist. Zo misten o.a. Gijs Jasper en Anton Hekman enkele goede mogelijkheden. In de tweede 35 minuten schoten de gasten wel raak en moest de thuisploeg vol aan de bak om niet weer zonder punten het veld af te gaan. Lang leek het daar wel op maar twee minuten voor het einde zorgde een eigen doelpunt alsnog voor het punt. Ook de komende twee weken spelen de tweedejaars C-junioren een thuiswedstrijd. Dan zijn Ajax C1 en VA FC Twente C1 de tegenstanders.

scoreverloop | 0-1 (44.), 1-1 e.d. (68.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Willem Gootjes, Gijs Jasper (45.Amedi Ndayisaba), Justin Klunder (55.Jonah van der Werf), Kasper Oldenburger (65.Daan Smit), Youri Schuur, Anton Hekman.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-1 NEC/FC OSS C2
In de voorjaarscompetitie wist de ploeg van trainer Erik Muntendam het eerste punt te pakken. De gehele wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder hoewel de gasten wat gemakkelijker combineerden. De Groningse doelman Frank Schilstra moest in de eerste helft een aantal malen redding brengen. Aan de andere kant was het de thuisploeg die een voorsprong nam. Zes minuten voor rust was het Gerald Postma die in tweede instantie de bal over de doelman schoot. Na rust eenzelfde beeld waarin kansen schaars waren. In de 43ste minuut werd een op doel geschoten bal door de gasten binnen getikt waardoor het aldus gelijk werd. Daarna ontspon zich een duel waarin beide ploegen veel inzet toonden maar waarin het spel wel steeds slordiger werd. Vlak voor tijd kreeg de uitploeg nog de beste kans maar van zo’n zes meter voor het doel ging een kopbal rakelings over.
scoreverloop | 1-0 Gerald Postma (29.), 1-1 (43.)
opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf (50.Wessel Koomans), Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma (50.Lukas Siemers).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 6-1 QUICK’20 D1
De tweedejaars D-pupillen zetten de goede vorm voort en bleven voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. Quick’20 D1, dat in Oldenzaal ook al werd verslagen, bleek geen partij voor de ploeg van trainer Hugo. In de eerste helft werd het verschil snel gemaakt en middels kopgoals van Ruendel Martina en Daan Wijma stond het al na elf minuten 2-0. Met een laag schot schoot Delano Goeree treffer nummer drie binnen. Het eerste wapenfeit van de gasten was pal voor rust toen een schot van dichtbij naast werd het doel verdween. Ook na rust wist de thuisploeg snel te scoren. Jasper Kingma leek te profiteren van een misser in de verdediging van Quick’20 maar zijn schot ging naast. Echter, de bal bleef binnen en uit een voorzet wist dezelfde Kingma alsnog zijn treffer te maken. Dennis Molema kwam na rust na lang blessureleed weer in het veld en wist zijn optreden te bekronen met een mooie treffer. De zesde en laatste goal van FCG kwam opnieuw op naam van Goeree. Volgende week staat een mooie test voor de ploeg op het programma. Dan is koploper Vitesse/AGOVV D1 op Papendal de tegenstander.
scoreverloop | 1-0 Ruendel Martina (9.), 2-0 Daan Wijma (11.), 3-0 Delano Goeree (19.), 4-0 Jasper Kingma (31.), 5-0 Dennis Molema (41.), 6-0 Delano Goeree (52.), 6-1 (56.)
opstelling | Jan Hoekstra, Jasper Kingma, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente, Tommie van de Looi, Ids Hannema, Daan Wijma, Ruendel Martina, Delano Goeree, Eike Begemann. Na rust kwamen Dennis Molema en Brandon Hartsuiker in het veld.