Maandag 09 april 2012 om 15:54

FC Groningen/Cambuur A1 heeft in het Duitse Lingen het Osterturnier gewonnen. De D-pupillen werden daarentegen pas twaalfde in Voorschoten.

OSTERTURNIER IN LINGEN
(met FC Groningen/Cambuur A1)

Op het driedaagse toernooi, georganiseerd door Olympia Laxten, startte de ploeg van trainer Paul Raveneau op zaterdag met een gelijkspel tegen Ville Elbeuf. De Fransen namen een 2-0 voorsprong maar in de slotfase werd toch nog een punt uit het vuur gesleept. Tim Posthuma mocht na zeven maanden blessureleed invallen en hij bekroonde zijn invalbeurt met twee doelpunten in de laatste zeven minuten. De tweede poulewedstrijd tegen Wuppertaler SV werd eenvoudig gewonnen. Met drie treffers voor rust werd dat duel door de Groningers snel beslist.
Een dag later was Olympia Laxten de laatste tegenstander in de poule. De gastheer nam de leiding maar Burak Saban tekende voor de gelijkmaker. Met vijf punten uit drie duels plaatste FCG zich als tweede voor de halvefinales. Daarin moest gestreden worden tegen de nummer een uit de andere poule, het Poolse Piast Gliwice. Tigran Gazarjan miste een strafschop maar even later was het wel raak via Robby Holder. In de tweede helft besliste de jarige Jesse Renken definitief de wedstrijd en plaatste FCG zich voor de eindstrijd op maandag.
Daarin was opnieuw Olympia Laxten de opponent. Ondanks dat FCG beter speelde, maar met paal en lat tevens pech in de afronding had, nam de gastheer op slag van rust de leiding. In de slotfase van de tweede helft werden alle risico’s genomen en werden Hans Hateboer en Tim Posthuma in de aanval gebracht. Dat loonde want in de slotminuut maakt Hateboer alsnog gelijk. Strafschoppen moest daarna meteen de beslissing brengen. Yoell van Nieff, Hans Hateboer en Jesse Renken schoten raak terwijl de thuisploeg toen al tweemaal faalde vanop de stip. Tim Posthuma benutte de vierde en schoot FCG zodoende naar de eindzege.
In FC Groningen TV morgen een reportage over het toernooi in Duitsland.
FCG 2-2 VILLE ELBEUF (Tim Posthuma 2)
FCG 3-1 WUPPERTALER SV (Jesse Renken, Noureddine Boutzamar, Robby Holder)
FCG 1-1 OLYMPIA LAXTEN (Burak Saban)
FCG 2-0 PIAST GLIWICE (Robby Holder, Jesse Renken)
FCG 1-1 OLYMPIA LAXTEN (Hans Hateboer; FCG w.n.s. 4-1)
PAASTOERNOOI IN VOORSCHOTEN
(met FC Groningen/Cambuur D1)
De ploeg van trainer Hugo stelde met een twaalfde plaats danig teleur in Voorschoten. FCG speelde veelal tegen eerstejaars D-pupillen maar kon het verschil niet maken. In de poulefase werd enkel van Sparta Rotterdam gewonnen waardoor de negende plaats de hoogst haalbare klassering kon worden. Dat lukte niet. Eerst was Excelsior na het nemen van strafschoppen te sterk, in het slotduel had groenwit ook tegen Feyenoord geen kans.
Trainer Hugo had veel meer van deze paasmaandag verwacht: “We speelden een slecht toernooi. De voorbereiding van de jongens was niet goed en er werd niet geconcentreerd gespeeld. Eigenlijk was het op alle vlakken slecht. Balaannames waren telkens verkeerd en doordat we tegen eerstejaars speelden zijn we niet slim genoeg met het fysieke overwicht omgegaan. We hebben niets gepresteerd en dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Je kunt wel spreken van een totale off-day.”
FCG 0-1 VFL BOCHUM
FCG 2-0 SPARTA ROTTERDAM (Jhurrey Margaritha, Bas van Veen)