A1, C3 en D1 naar volgende bekerronde.

Zaterdag 23 oktober 2010 om 14:54

Drie jeugdteams hebben zaterdag de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. A1 deed dat door een 1-0 thuiszege op Ajax A2. C3 versloeg Be Quick 1887 C1 na strafschoppen en de D1 rekende af met Velocitas 1883 D1. C1 verloor van AZ C1 en D3 ging onderuit bij GRC D1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 – AJAX A2: 1-0

RVO FC Groningen/Cambuur A1 speelde een degelijke wedstrijd tegen Ajax A2 en kreeg in de elfde minuut van de wedstrijd uit een snelle uitbraak de enige kans tegen. De Amsterdammers schoten tegen de lat en vervolgens namen de Groningers de controle weer in handen. Negen minuten na de pauze bleef Sicco Bouwer ‘cool’ in de zestien en rondde hij fraai af: 1-0 Twaalf minuten voor tijd werd Cerillio Cijntje met een directe rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding met twee benen tegen Yoëll van Nieff. Komende week wordt geloot voor de knock-outfase van het landelijke bekertoernooi voor A-junioren.
Basisopstelling FC Groningen A1: Van der Lei, Van der Veen, Oztürk, Bakker, Bijker, Batbay, Renken, Dantuma, Bouwer, Tigran Gazarjan, Bos.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 – AZ C1: 0-3
AZ begon goed aan de wedstrijd en was wat feller in de duels. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong voor AZ die ontstond uit een vrije trap die op de paal terecht kwam en in de rebound werd benut. De FC pakte toen het initiatief en creeërde een aantal goede kansen die helaas niet werden benut. Na de rust hetzelfde verhaal. De FC drong aan en aan maar helaas géén goals. Via uitvallen kwam AZ er af en toe er gevaarlijk uit. Zo moest Justin aan de noodrem trekken en vanuit die vrije trap scoorde AZ zeer fraai. Groningen bleef aandringen maar opnieuw via een snelle counter werd het 0-3. Teleurgesteld en met hangende koppies verlieten de spelers het veld maar niet getreurd volgende week is er weer een wedstrijd en dan weer gaan voor die drie punten

FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 – BE QUICK 1887 C1: 1-1 (Groningen w.n.s. 4-2)
Op Corpus den Hoorn speelde C3 een prima partij tegen de C1 van stadgenoot Be Quick 1887. In de eerste helft wist de ploeg van trainer Erik Muntendam geen van de vier kansen te benutten. In de tweede helft waren de betere mogelijkheden opnieuw voor de thuisploeg. In de zestigste minuut maakte Stan Haanstra de 1-0 en leek hij daarmee zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten. Na twee minuten in de extra tijd kwam Be Quick echter alsnog op gelijke hoogte. Na een ‘spanned potje’ moesten strafschoppen dus uitsluitsel bieden. Na een misser van de FC en twee van Be Quick eindigde de serie in 4-2 voor de RVO. Daarmee plaatst de ploeg zich na C1 als tweede voor de volgende ronde van het bekertoernooi in District Noord.

VELOCITAS 1883 D1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D1: 0-9
In het Stadspark won D1 met ruime cijfers van Velocitas 1883. Zonder dat het spel goed te noemen was en er te weinig ‘als team’ werd gespeeld door de ploeg van trainer Hugo Alves Velame, liep de teller redelijk snel op. Groningen had naast de negen treffers nog voldoende mogelijkheden om de dubbele cijfers te bereiken, maar slaagde daarin niet. Wel plaatste de D1 zich dus voor de volgende ronde van het Noordelijke bekertoernooi.

Scoreverloop: 7′ Delano Goeree 0-1, 8′ Jannik Schoon 2-0, 17′ Daan Wijma 3-0, 21′ Jannik Schoon, 27′ Delano Goeree 0-5; 38′ Mathijs Elderman 0-6, 45′ Lorenzo Valente 0-7, 58′ Delano Goeree 0-8, 60′ Dennis Molema 0-9.

GRC GRONINGEN D1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D3: 3-3 (GRC w.n.s. 5-3)
Op Corpus den Hoorn speelde de D3 voor de tweede keer binnen een week tegen GRC D1. Vorige week was de ploeg van trainer Peter Hoekstra nog gewaarschuwd toen GRC de eerste competitienederlaag toebracht aan de jongste ploeg van de RVO. Na drie minuten kwam GRC nu opnieuw op voorsprong. In de zesde minuut bracht Tommie van de Looi de ploegen weer naast elkaar. Na zestien minuten scoorde Oege Sietse van Lingen de 2-1 voor de RVO. GRC kwam drie minuten voor rust weer langszij: 2-2. In het tweede halfuur kwam groen-wit opnieuw op voorsprong, door een doelpunt van Nick Kassman. Zes minuten later was de stand voor de vierde keer in evenwicht: 3-3. Dat was ook de eindstand na de reguliere speeltijd. Strafschoppen moesten vervolgens uitsluitsel bieden. De eerste vijf penalties werden allen benut, waarna Tommie van de Looi miste. GRC maakte ook in de vierde en vijfde poging geen fout en gingen met 5-3 door naar de volgende bekerronde, waarin het mogelijk de D1 van de RVO zou kunnen treffen.