A1 boekt belangrijke winst.

Vrijdag 09 april 2010 om 09:12

De jeugdteams beleefden vandaag een uitstekende dag. Viermaal werd gewonnen en tweemaal werd gelijk gespeeld. De belangrijke confrontatie van A1 tegen Willem II/RKC leverde de ploeg van trainer Paul Raveneau drie punten op.

Voor het eerst in 2010 bleven de jeugdteams op een volle voetbalzaterdag ongeslagen. RVO FC Groningen A1 moest het belangrijkste resultaat van de dag neerzetten en deed dat. Het vlaggenschip van de RVO won met 1-0 en nam daardoor afstand van een rechtstreekse degradatieplaats. Tegen Willem II/RKC kregen beide ploegen kansen maar een harde uithaal van Kelvin Bossman was genoeg voor de drie punten. In de slotfase verzuimde de thuisploeg om de score verder uit te bouwen. Een punt was er voor RVO FC Groningen B1. Tegen Excelsior, voorlaatste op de ranglijst, werd het net als eerder dit seizoen een gelijkspel. Vlak na rust was het Jesse Renken die de thuisploeg op voorsprong schoot maar snel daarna kwamen de gasten alweer langszij.
RVO FC Groningen C1 kent een wisselvallige tweede seizoenshelft maar zette vandaag een puike prestatie neer door te winnen bij Heerenveen/Emmen. Een achterstand werd door twee doelpunten van Yoni Even-Zur omgezet in een voorsprong. Firosan Ademi besliste vervolgens de tweestrijd. Een gelijkspel was er (opnieuw) voor RVO FC Groningen C2. Na de midweekse 1-1 tegen Feyenoord volgde nu een 2-2 bij RBC in Roosendaal. Richairo Zivkovic was met twee doelpunten opnieuw de trefzekere man in het team van trainer Erik Muntendam. Tot tweemaal toe wisten de Brabanders echter een achterstand ongedan te maken.
Na vier winstloze partijen was er weer een zege voor RVO FC Groningen D1. In het eerste kwart werd niet gescoord maar toen Niels Ridderstap tweemaal in een minuut scoorde was het duel snel beslist. In het duel was Lukas Siemers goed voor liefst drie van de zeven doelpunten. Tenslotte was er een overwinning voor RVO FC Groningen D2. De koploper uit de Tweede Divisie F wist de laatste twee duels niet te winnen maar was toch veel te sterk voor Frisia. Voor rust boden de Friezen aardig tegenstand maar wist de FC toch 2-0 voor te komen. Delano Goeree maakte in de tweede helft twee doelpunten.
Het winnende doelpunt van Kelvin Bossman (A1) en enkele doelpunten uit het duel van D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
Scorebord:
1 – RVO FC GRONINGEN A1 (Bossman)
0 – WILLEM II/RKC A1
1 – RVO FC GRONINGEN B1 (Renken)
1 – EXCELSIOR B1
1 – HEERENVEEN/EMMEN C1
3 – RVO FC GRONINGEN C1 (Even-Zur 2, Ademi)
2 – RBC ROOSENDAAL C2
2 – RVO FC GRONINGEN C2 (Zivkovic 2)
7 – RVO FC GRONINGEN D1 (Siemers 3, Ridderstap 2, Etten, Giezen)
1 – UNION D1
0 – FRISIA D1
4 – RVO FC GRONINGEN D2 (Goeree 2, Hup, Hannema)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
16.39: De zege van A1 heeft ook voor de ranglijst het nodige opgeleverd. Concurrent Willem II/RKC wordt dus verslagen maar ook de andere twee concurrenten verliezen. NAC Breda verliest thuis met 1-2 van FC Utrecht terwijl Roda JC uit bij Heerenveen/Emmen onderuit gaat met 2-0. De stand onderin is nu als volgt: 10.RVO FC Groningen (23-25), 11.NAC Breda (23-25), 12.Roda JC (23-23), 13.Willem II/RKC (23-20), 14.FC Volendam (23-10).
Dit was de voetbalzaterdag. Volgende week zijn we er weer. Er is dan een beperkt programma maar desondanks starten we rond de klok van 10.00 uur.
16.10: RVO FC Groningen D2 verslaat Frisia D1 met 4-0. Dit duel is al enige tijd afgelopen. In Leeuwarden behaalt de jonge ploeg van trainer Peter Hoekstra een ruime overwinning. Voor rust schieten Jan Hup (7.) en Ids Hannema (19.) raak. Ondanks dat de thuisploeg aardig tegenstand biedt is de FC toch de betere voetballende ploeg. In het tweede half uur bepaalt Delano Goerre met twee doelpunten in de 35ste en laatste minuut de eindstand op 4-0.
16.07: Opluchting op Corpus na de zo belangrijke winst op Willem II/RKC. Er was ook aardig wat publiek bij de wedstrijd. Zo zijn ook enkele samenwerkingspartners gesignaleerd waaronder HIS, Bewegingswetenschappen en Sport in Beweging.
16.01: RVO FC Groningen A1 verslaat Willem II/RKC A1 met 1-0. Na een zenuwslopende slotfase zijn de drie punten binnen voor de mannen van trainer Raveneau. Na een schot op de lat is het Kelvin Bossman die in de 60ste minuut verwoestend uithaalt en zo de 1-0 stand op het scorebord brengt. Daarna is het alle hens aan dek in de Groningse verdediging. Eerst redt doelman Steffen Bakker waarna een schot net voorlangs gaat. In de laatste vijf minuten verzuimt de FC het duel te beslissen. Zo worden meerdere situaties met een man meer niet benut.
14.54: RVO FC Groningen C2 speelt 2-2 gelijk bij RBC Roosendaal C2. In de onder-14 competitie speelt de ploeg van trainer Erik Muntendam opnieuw gelijk. Richairo Zivkovic schiet de gasten in de 8ste minuut op voorsprong waarna de Brabantse ploeg dertien minuten langszij komen. In de 61ste minuut is het opnieuw Zivkovic die de FC aan de leiding brengt. Daarna wordt een grote kans op 1-3 gemist. Negen minuten voor tijd wordt het alsnog gelijk. In de slotminuut maakt Zivkovic nog een mooie actie maar zijn schot wordt door de doelman gekeerd.
14.49: Rust bij de wedstrijd van A1 tegen Willem II/RKC. Een duel waarin beide defensies heersen en dus zijn er nog geen kansen geweest. Overigens zien we bij de Brabanders Virgil van Dijk onder nummer 4 spelen. Hij speelt volgend seizoen bij de beloften van FC Groningen.
12.54: RVO FC Groningen B1 speelt 1-1 gelijk tegen Excelsior. Net als eerder dit seizoen aldus een gelijkspel tegen de Rotterdammers. De FC kent een droomstart na rust en komt via invaller Jesse Renken in de 46ste minuut op voorsprong. Vijf minuten later is het alweer gelijk als de uitploeg tegen scoort. Daarna zijn er voor beide ploegen nog kansjes. Zo schiet Bryan Inge een kwartier voor tjd voorlangs en gaat een kopbal van Excelsior in de slotfase nipt over.
12.50: RVO FC Groningen C1 wint bij Heerenveen/Emmen met 1-3. Een mooie zege voor de ploeg van trainer Holband die eerder dit seizoen nog verloor van dezelfde tegenstander. De thuisploeg komt nog wel voor maar in de 27ste minuut maakt Yoni Even-Zur de gelijkmaker. Op slag van rust wordt het zelfs 1-2. Een mooie steekpass van Martin Kamstra wordt door opnieuw Even-Zur prima afgerond. De dikverdiende zege wordt een feit als Firosan Ademi in de 47ste minuut de beslissende 1-3 maakt.
12.56: De opstelling van A1 voor het treffen met Willem II/RKC: Steffen Bakker, Wouter Vente, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yousouf Zinga, Tiemen van Hezel, Henk Bos, Atilay Batbay, Kelvin Bossman, Hilal Ben Moussa, Christian Gandu. De bank: Tom de Ridder, Arjan Akkerman, Eduard de Jonge Rosa, Josha Ottens, Robbin Kuipers, Emiel Staal, Yoell van Nieff.
12.54: Ook rust bij het duel van B1 tegen Excelsior. Er is nog niet gescoord en de kansen zijn erg schaars. De beste mogelijkheid is in de 23ste minuut voor de gasten maar de bal wordt voorlangs geschoten. Paulo Francisco valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Robby Holder.
12.50: Rust op Skoatterwald waar C1 met 1-2 voorstaat bij Heerenveen/Emmen.
11.51: RVO FC Groningen D1 verslaat Union D1 met 7-1. Aan het begin van de tweede helft wordt de productie snel opgevoerd. Binnen vijf minuten staat het 6-0 dankzij twee doelpunten van Lukas Siemers. Sjoert Giezen maakt in de 42ste minuut de zevende treffer met een mooi schot. In de slotfase doen de gasten uit Malden nog iets terug. Voor D1 is deze overwinning de eerste sinds 6 februari.
11.15: De opstelling van B1 is bekend. Trainer Peter Moltmaker stuurt het volgende team het veld in: Stefan van de Lei, Hans Hateboer, Jasper ter Horst, Ron Janzen, Lucas Bijker, Marnick Ottens, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Paulo Francisco, Pandu Scholte Albers en Bryan Inge. Op de bank zitten Robby Holder, Kevin Mennega, Ardavazd Gazarjan, Yannick Berends, Frederik Specken en Jesse Renken.
11.07: Rust bij het duel van D1 tegen Union. Na een wat moeizame start raakt de ploeg van trainer Hugo in het laatste kwartier op toeren. Niels Ridderstap scoort in de 17de en 18de minuut tweemaal en twee minuten later maakt Rutger Etten treffer nummer drie. Nadat ook nog eens de lat wordt geraakt is het Lukas Siemers die in de 27ste minuut de 4-0 scoort.
10.14: Vanmiddag dus de wedstrijd van A1 tegen Willem II/RKC. Belangrijk! Dit is namelijk de stand onderin de Nike Eredivisie: 9.Sparta (22-26), 10.NAC Breda (22-25), 11.Roda JC (22-23), 12.RVO FC Groningen (22-22), 13.Willem II/RKC (22-20), 14.FC Volendam (22-10). De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks terwijl nummer 12 promotie/degradatiewedstrijden moet spelen. Wint A1 van de Brabanders dan lijkt rechtstreekse degradatie vrijwel zeker afgewend.
10.05: Trainer Hugo van D1 stelt de volgende elf spelers op voor het duel met Union: Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Wessel Koomans, Mohammed Abdul Karim, Justin Slor, Dave Bosgraaf, Ben Tiemersma, Rutger Etten, Lukas Siemers, Juhnino Bacuna en Sjoert Giezen. De wisselspelers zijn Emiel Pastoor, Dennis van Duinen en Frank Schilstra.
9.46: D1 speelt vandaag zonder Stan Haanstra en Gerald Postma. Beide spelers zijn mee met C1 voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen/Emmen.
9.34: Een goedemorgen vanuit Corpus den Hoorn voor een uitermate spannende voetbalzaterdag. Vanmiddag om 14.00 uur speelt A1 de belangrijke wedstrijd tegen Willem II/RKC. Daarvoor spelen D1 (om 10.30 tegen Union) en B1 (om 12.00 tegen Excelsior) ook thuis. Tot ongeveer half vijf zijn we er met updates van de diverse wedstrijden, ook die van de andere teams die op verplaatsing spelen. Daaronder koploper D2, dat op bezoek gaat bij Frisia.