A1 bezorgt Ajax kater.

Donderdag 30 april 2009 om 00:09

FC Groningen A1 heeft Ajax A1 een domper bezorgd door de Amsterdammers twee punten af te snoepen. Daardoor is Feyenoord A1 kampioen van de eredivisie geworden.

FC GRONINGEN D1 2-0 CAMBUUR LEEUWARDEN D1
—————————————————————————
De tweedejaars D-pupillen hebben de competitie in de Eerste Divisie C afgesloten met een zege op Cambuur Leeuwarden. De kampioensploeg van trainer Hugo bleef dit seizoen ongeslagen, scoorde meer dan honderd treffers en sloot uiteindelijk af met een doelsaldo van precies +100. Op Corpus den Hoorn kende FC Groningen D1 aanvankelijk veel problemen met de gasten uit Friesland. Cambuur zat er bovenop, speelde fel en zorgde er zo voor dat veel passes niet aankwamen. De openingstreffer viel pas op slag van rust toen de Cambuur-goalie niet vrijuit ging en Ahmed Ndayisaba het laatste tikje kon geven. Meteen na rust gooide Roland Baas met een laag afstandsschot het duel op slot. De thuisploeg kreeg daarna nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Volgende week zondag speelt FC Groningen D1 de halvefinale van het bekertoernooi tegen sc Heerenveen D1. Het duel wordt gespeeld in de Euroborg en begint om 12.20 uur.
SC JOURE D1 4-5 FC GRONINGEN D2
In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moest D2 diep gaan om de drie punten mee te nemen uit Friesland. Werd het eerder op Corpus den Hoorn 10-1, ditmaal moesten de eerstejaars D-pupillen het doen met een nipte zege. Toch leek het erop dat het een eenvoudige ochtend zou gaan worden voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Via treffers van Sjoert Giezen, Rutger Etten en Stan Haanstra nam de FC een 0-3 voorsprong. Voor rust wist de thuisploeg echter driemaal te scoren waardoor het halverwege verrassend 3-3 stond. In het tweede half uur werd het 3-4 door Mohammed Abdul Karim maar weer wisten de Friezen gelijk te maken. Uiteindelijk ging de overwinning toch naar FC Groningen dankzij een winnend doelpunt van Jur Wardenier. FC Groningen D2 won dit seizoen 21 van de 26 competitiewedstrijden en scoorde daarin maar liefst 119 maal.
FC GRONINGEN A1 2-2 AJAX A1
De ploeg van trainer Paul Raveneau bezorgden de gasten uit Amsterdam een kater van jewelste. Vooraf stond Ajax samen met Feyenoord aan kop van de ranglijst. Bij gelijke resultaten zou een beslissingswedstrijd uit moeten maken wie kampioen van Nederland zou gaan worden. Maar waar Feyenoord won van Twente/Heracles, daar verspeelde Ajax dus punten op Corpus den Hoorn. In de eerste helft waren de gasten licht de betere ploeg en in de 32ste minuut werd het 0-1 via een treffer van Geoffrey Castillion.
Na rust veranderde het spelbeeld drastisch. Net als onlangs tegen AZ en sc Heerenveen speelden de A-junioren van FC Groningen een prima tweede helft en werd het duel binnen tien minuten op z’n kop gezet. Vier minuten na rust pegelde Leandro Bacuna de geljkmaker binnen en zes minuten later werd het zelfs 2-1 via een snoeiharde kopbal van Norair Mamedov. Ajax creeerde in het vervolg nagenoeg geen kansen. In de 89ste minuut werd het echter toch nog spannend toen Roley Bonevacia de gelijkmaker liet aantekenen. De arbiter liet nog zeven minuten doorspelen maar gescoord werd er in de exra tijd niet meer. Ajax was nog eenmaal dichtbij terwijl Marco Bizot, de doelman van Ajax, nog een flinke redding moest verrichten.
De 2-2 was tevens een unieke prestatie voor FC Groningen A1 tegen Ajax A1. De zestien voorgaande thuisduels werden allemaal verloren en het gelijkspel van vandaag is aldus het eerste puntje ooit op eigen bodem tegen de Amsterdammers (duels van A1 tegen Ajax A2 uiteraard niet meegerekend). Eerder dit seizoen eindigde het treffen op De Toekomst ook al onbeslist: 0-0.
De doelpunten van Leandro en Norair. alsmede de gelijkmaker van Ajax, zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
PSV B1 4-1 FC GRONINGEN B1
De ploeg van trainer Peter Moltmaker had zich vorige week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV al veilig gespeeld en speelde het duel op De Herdgang om des keizers baard. Na een 1-0 ruststand kwam de thuisploeg in de tweede helft op een 4-0 voorsprong. Pas in de slotfase wist Tom de Ridder iets terug te doen voor FC Groningen.
AFC C1 1-2 FC GRONINGEN C1
De tweedejaars C-junioren zijn in de Eerste Divisie A op een knappe tweede plaats geeindigd. In Amsterdam werd AFC in de slotfase verslagen. Ron Janzen zette de ploeg van trainer Grafton Holband al na acht minuten op voorsprong na een voorzet van Marnick Ottens. Op de slag van rust maakte de thuisploeg gelijk. In de tweede helft leek het meer en meer op een puntendeling uit te lopen maar daar dacht Raimundo Cassuendi toch anders over. Uit een pass van Tigran Gazarjan schoot hij FC Groningen twee minuten voor tijd naar de overwinning.