A-junioren veroveren de koppositie na sterke comeback in Volendam.

Dinsdag 24 maart 2015 om 19:20

FC Groningen A1 is de nieuwe lijstaanvoerder in de Eerste Divisie Hoog geworden. Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding kreeg de punten echter niet cadeau.

FC VOLENDAM A1 2-3 FC GRONINGEN A1
1-0 (34.), 2-0 (38.), 2-1 Gijs Jasper (62.), 2-2 Pier Veldman (68.), 2-3 Niels Stenekes (87.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw (53.Dennis van Duinen), Gerald Postma (57.Niels Stenekes), Pier Veldman, Yassine Zakir (73.Stan Haanstra), Gijs Jasper, Ajdin Hrustic (90.Cedric Main), Kasper Oldenburger.
Voor rust was het niet al te best wat de Groningers lieten zien en echt veel wapenfeiten konden dan ook niet genoteerd worden. Kasper Oldenburger zag een stiftbal over gaan, een schot van Gijs Jasper werd gered terwijl een andere poging van Ajdin Hrustic ook niet tussen de palen kwam. Defensief ging het in de slotfase van de eerste helft mis. Een vrije kopkans leverde de thuisploeg een voorsprong op en een paar minuten later was het wederom raak. De oranjehemden profiteerden van een fout van doelman Erwin Heidekamp.
In de tweede 45 minuten ging het, net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, veel beter. Pogingen van Gijs Jasper, Yassine Zakir en Pier Veldman leverden in eerste instantie geen treffers op. Daarnaast had de groenwitte formatie geluk dat Volendam in de 54ste minuut de paal raakte. Na een uur spelen kwam de FC terug in de wedstrijd. Op een voorzet van Kasper Oldenburger kopte Gijs Jasper de bal diagonaal binnen. Pier Veldman maakte gelijk en ditmaal tekende Ajdin Hrustic voor de assist.
Drie minuten voor tijd werd de zege alsnog binnengesleept. Niels Stenekes kopte uit een hoekschop van Gijs Jasper raak waardoor de ploeg van trainer Peter Hoekstra de vijfde zege uit de laatste zes wedstrijden behaalde. Volgend weekeinde heeft FC Groningen A1 vrijaf, een week later staat op Papendal de uitwedstrijd tegen Vitesse A1 op het programma.