string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

A-junioren vergeten zichzelf te belonen.

Dinsdag 25 februari 2014 om 14:06

FC Groningen A1 is in de achtstefinales van het toernooi om de Nike Cup uitgeschakeld.

AZ A1 4-1 FC GRONINGEN A1
0-1 Kasper Oldenburger (22.), 1-1 (31.), 2-1 (41.), 3-1 (56.), 4-1 (90.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne (65.Reinier de Groene), Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Niels Stenekes (65.Juninho Bacuna), Glenn Bijl, Liban Abdulahi, Jafar Arias, Willem Gootjes, Kasper Oldenburger (48.Gijs Jasper).
De ploeg van trainer Peter Hoekstra verloor afgelopen zaterdag in competitieverband van AZ A1 en had dus wat recht te zetten. In de eerste helft waren de Groningers de baas maar lieten ze het na de kansen te verzilveren. Na twaalf minuten raakte Willem Gootjes de paal. Pogingen van diezelfde Gootjes en Jafar Arias leverden daarna ook niets op. Dat was halverwege wel het geval. Liban Abdulahi bediende Kasper Oldenburger die zodoende de 0-1 liet aantekenen.
Eigenlijk kwam de thuisploeg er niet aan te pas maar in de 31ste minuut werd een vrije trap van twintig meter wel binnen geschoten. Nadat Jafar Arias een schot geblokt zag was het vier minuten voor rust wederom raak voor de ploeg uit Alkmaar. De gasten kregen daarna een levensgrote kans om gelijk te komen maar Glenn Bijl schoot voor een geheel leeg doel de bal op de paal.
In het tweede bedrijf kwam het eerste wapenfeit op naam van Gootjes. In de 56ste minuut werd een uitval de Groningers fataal en was de wedstrijd gespeeld. Via Reinier de Groene, Juninho Bacuna en Jafar Arias had de FC nog wel enige dreiging maar echt geloof in een goed resultaat zat er niet meer in. In blessuretijd liep de score nog iets verder op. Exit voor FC Groningen A1 in de Nike Cup terwijl AZ A1 het in de kwartfinales op eigen veld mag opnemen tegen Ajax A2.
Van de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur zijn er nu acht uitgebekerd. Net als vorig seizoen zal ook FC Groningen B1 het als verste schoppen. De ploeg van trainer Peter Moltmaker, vorig jaar nog finalist, neemt het in de kwartfinales van de Jeugdcup op tegen Willem II/RKC B1. Dit duel wordt op zaterdag 15 maart gespeeld op het eigen sportpark Corpus den Hoorn.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard