A-junioren te sterk voor Be Quick 1887.

Donderdag 24 januari 2013 om 14:07

De jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur oefenden dit weekeinde volop. Vijfmaal was er winst terwijl D1 de enige nederlaag leed.

Voor FC Groningen/Cambuur B1 stond, ondanks de algehele afgelasting, wel een competitieduel op het programma. Het duel in Rotterdam tegen Sparta B1 werd echter op het allerlaatste moment afgelast. Sneeuw en gladheid maakten het veld onbespeelbaar. De Groningers waren toen al gearriveerd maar konden bij aankomst vrijwel meteen weer huiswaarts keren.
In Eelde kwam het vlaggenschip in actie tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887. De ploeg van trainer Paul Raveneau was de betere ploeg en creeerde ook de beste kansen. Tien minuten na rust viel de enige treffer van de wedstrijd. Kevin Mennega gaf een steekpass op Arjen Hagenauw die vervolgens doelman Gijs Koopmans passeerde. Even later moest de aanvaller met een hamstringblessure het veld verlaten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-0 BE QUICK 1887
1-0 Arjen Hagenauw (55.)
Ook de onder-16 ploeg van de Regionale Voetbalopleiding kwam in actie tegen de Good Old. In de tweede helft brak Stan Haanstra de ban. Dankzij tweemaal Anton Hekman en een prachtig doelpunt van Gerald Postma werd uiteindelijk nog een ruime overwinning behaald. Klik hier voor de foto’s van sportimages.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 4-0 BE QUICK 1887 B1
1-0 Stan Haanstra (60.), 2-0 Anton Hekman (70.), 3-0 Gerald Postma (76.), 4-0 Anton Hekman (80.)
De tweedejaars C-junioren hadden het aanvankelijk moeilijk tegen de fysiek sterkere Drenten. Tot 2-2 konden de gasten het bijhouden. De thuisploeg was vervolgens op dreef en creeerde de nodige kansen en mogelijkheden. Testpeler Noel Wever was goed voor twee van de tien treffers.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 10-2 HZVV B1
0-1 (3.), 1-1 Ids Hannema (4.), 2-1 Dennis Molema (13.), 2-2 (18.), 3-2 Eike Begemann (24.), 4-2 Ruendel Martina (30.), 5-2 Dennis Molema (35.) 6-2 Noel Wever (41.), 7-2 Marcel Mannes (51.), 8-2 Ruendel Martina (54.), 9-2 Noel Wever (63.), 10-2 Ozan Kokcu (70.)
Voor rust was het aan de kant van FCG C3 niet best. Er werd met te weinig overtuiging gespeeld en veel passes kwamen niet aan. Op een assist van Daniel van Kaam wist Martijn van Maastrigt een opgelopen achterstand nog wel onschadelijk te maken. De Friese tegenstander had wel pech met twee inzetten op de paal. In de tweede 35 minuten speelden de Groningers uitstekend. Via mooie combinaties werden veel kansen gecreeerd en uiteindelijk kon nog een hoge uitslag worden neergezet.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 5-1 FRISIA C1
0-1 (15.), 1-1 Martijn van Maastrigt (22.), 2-1 Jhurrey Margaritha (37.), 3-1 Martijn van Maastrigt (40.), 4-1 Tristan Cooke (60.), 5-1 Martijn van Maastrigt (62.)
Op een besneeuwd veld op Corpus was de tegenstander uit Assen fysiek veel sterker dan de ploeg van trainer Hugo Alves Velame. Toch speelde FCG bij vlagen goed voetbal en zocht het telkens naar de combinatie. Kansen waren er ook volop maar een doelpunt was de ploeg niet gegund. De tegenstander was voorin dodelijk in de afronding. Vlak voor rust moest de jarige doelman Mats Roorda het veld verlaten na een botsing met een speler van Achilles. Klik hier voor de foto’s van sportimages.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 0-5 ACHILLES 1894 C1
0-1 (3.), 0-2 (12.), 0-3 (15.), 0-4 (21.), 0-5 (45.)
De koude voetbalzaterdag begon met het jongste jeugdteam van de RVO. In de eerste helft bezorgde Jonathan Edens de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Niet veel later kwam de ploeg uit Assen op gelijke hoogte. Zoals zo vaak dit seizoen werd na rust het verschil gemaakt. Via onder meer twee doelpunten van Jarno Deuring werd een ruime overwinning behaald. Daarnaast had de ploeg nog enkele fraaie aanvallen in petto.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-1 ACHILLES 1894 D1
1-0 Jonathan Edens (15.), 1-1 (17.), 2-1 Joshua Sion (43.), 3-1 Jarno Deuring (52.), 4-1 Jarno Deuring (56.), 5-1 Remco Balk (57.)