A-junioren sterk in topduel.

Dinsdag 14 april 2015 om 19:37

Een prima dag voor de jeugdteams van FC Groningen. Zes wedstrijden leverden vijf overwinningen en een gelijkspel op.

In de Eerste Divisie Hoog verstevigde FC Groningen A1 de koppositie door de naaste concurrent met grote cijfers te verslaan. Op Corpus den Hoorn stond de ploeg van trainer Peter Hoekstra halverwege de eerste helft al met 4-0 voor tegen Ajax A2. Ook de onder-16 ploeg deed het prima door NAC Breda na een sterkte tweede veertig minuten te kloppen. In dat duel trof Teun Cools liefst driemaal doel. De D-pupillen van FC Groningen wonnen nipt van AFC. Na een 1-1 ruststand creeerde de ploeg van trainer Arjen Jorritsma talrijke goede kansen. Pas in de tweede minuut van de blessuretijd viel de winnende treffer. Jesper de Backer schoot fraai binnen.
FC Groningen B1 pakte in de Eerste Divisie Laag de titel. In een rechtstreeks gevecht werd concurrent Excelsior verslagen. Trainer Marcel van Buuren was uiteraard tevreden: “Voor de winterstop zat het er niet in maar daarna hebben we goed progressie gemaakt.” In Rotterdam leidde een blunder van de doelman een Groningse voorsprong in. Bij de gelijkmaker gleed Jan Hup uit maar Ozan Kokcu zette groenwit toch weer op voorsprong. In de tweede helft vergat de FC het duel op slot te gooien. Maar na de 2-2 kwam het alsnog goed.
Van Buuren: “Na die gelijkmaker hadden we het even moeilijk. Maar we pakten het goed op en na de 2-4 was de wedstrijd gespeeld. Over het algemeen waren we vandaag de betere ploeg en kregen we ook de meeste kansen.” Volgend seizoen komt FC Groningen B1 weer uit in de Eerste Divisie. De C-junioren verspeelden punten in Alphen aan den Rijn maar zag de concurrentie niet dichterbij komen. In Dokkum won FC Groningen D2 ondanks een snelle achterstand met ruime cijfers van Be Quick.
Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 7-0 AJAX A2
1-0 Kasper Oldenburger (3.), 2-0 Pier Veldman (10.), 3-0 Daro Faraj (18.), 4-0 Pier Veldman (28.), 5-0 Kasper Oldenburger (45.), 6-0 Ajdin Hrustic (48.), 7-0 Cedric Main (90.)
EXCELSIOR B1 2-4 FC GRONINGEN B1
0-1 Jhurrey Margaritha (13.), 1-1 (15.), 1-2 Ozan Kokcu (27.), 2-2 (53.), 2-3 Ozan Kokcu (57.), 2-4 Ozan Kokcu (59.)
FC GRONINGEN B2 5-2 NAC BREDA B2
1-0 Teun Cools (26.), 1-1 (33.), 2-1 Daniel Teune (49.), 3-1 Teun Cools (58.), 3-2 (76.pen.), 4-2 Teun Cools (79.), 5-2 Armani Mardjoeki (80.)
ALPHENSE BOYS C1 0-0 FC GRONINGEN C1
FC GRONINGEN D1 2-1 AFC D1
1-0 Romano Postema (15.pen.), 1-1 (33.), 2-1 Jesper de Backer (60.)
BE QUICK DOKKUM D1 2-7 FC GRONINGEN D2
1-0 (7.), 2-0 (8.), 2-1 Sietze de Klerk (14.), 2-2 Oliver van der Tuin (27.), 2-3 Sietze de Klerk (36.), 2-4 Olivier van der Tuin (38.), 2-5 Olivier van der Tuin (51.), 2-6 Olivier van der Tuin (53.), 2-7 Luciano Valente (59.)
Teams Locatie Leeuwarden
1-0 (23.), 1-1 Deno Alejo (25.), 2-1 (48.), 3-1 (65.)
SC CAMBUUR D1 9-0 SC GENEMUIDEN D1
1-0 Martijn Ferwerda (11.), 2-0 Youri Sletering (13.), 3-0 Jorn Jongsma (18.), 4-0 Youri Sletering (23.), 5-0 Jorrit Miedema (28.), 6-0 Willem de Boer (40.), 7-0 Willem de Boer (47.), 8-0 Steyn Potma (50.), 9-0 Jorrit Miedema (56.)