Het is FC Groningen A1 niet gelukt om zich bij de eerste acht teams in de Nike Eredivisie te scharen.

Teams Locatie Groningen
WILLEM II A1 5-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (9.), 2-0 (15.), 3-0 (35.), 4-0 (72.), 5-0 (75.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Twan Nieboer, Marijn Ploem, Mathijs Elderman, Daniel Bouman (72.Nagesh Amatsaleh), Ozan Kokcu, Gerald Postma, Rutger Etten (72.Mehmet Gencer), Yassine Zakir (46.Stan Haanstra), Matthijs Hardijk (46.Luuk Kuipers).
De ploeg van trainer Peter Hoekstra leed in Tilburg de vierde nederlaag op rij en moet zich in het voorjaar van 2016 zien te handhaven in de eredivisie. Het zat er voor de Groningers nooit in want vanaf het begin domineerde de thuisploeg op alle fronten. Al in de negende minuut werd doelman Erwin Heidekamp in de lange hoek gepasseerd. Uit een intikker en een kopbal besliste Willem II al voor de rust de wedstrijd. Na de hervatting veranderde het spelbeeld niet. Via Ozan Kokcu (vrije trap over) en Gerald Postma (schot voorlangs) probeerde groenwit het wel maar een goed resultaat zat er nooit in. De Brabantse ploeg scoorde een kwartier voor tijd nog eens tweemaal waardoor de FC met een kansloze nederlaag van het veld afstapte.
FC GRONINGEN D1 5-1 SC CAMBUUR D1
1-0 Sietze de Klerk (10.), 2-0 Emircan Gulge (13.), 3-0 Luciano Valente (16.), 3-1 (32.), 4-1 Olivier van der Tuin (51.), 5-1 Bjorn Meijer (60.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Emircan Gulge, Sietze de Klerk, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Jorg Schreuders, Maurilio de Lannoy. Wissels: Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Owen van der Vlag, Revelino Slagveer, Luciano Valente.
De ploeg van trainer Arjen Jorritsma won voor de eerste maal dit seizoen een thuiswedstrijd. Dat gebeurde dankzij een sterke eerste helft op overtuigende wijze. Met vloeiend aanvalsspel werd de verdediging van Cambuur keer op keer getest. Uit een hoekschop van Maurilio de Lannoy tikte Sietze de Klerk de openingstreffer binnen. In de zes minuten daarop scoorden de Groningers nog eens tweemaal. Emircan Gulge kopte uit een hoekschop van Jesse Glasberen raak waarna Luciano Valente op een hakbal van Olivier van der Tuin doeltreffend afrondde. De score had hoger op moeten lopen. Zo raakte Van der Tuin paal en lat, wist Gulge een inzet vlak voor de lijn gekeerd en redde de doelman op een schot van Van der Tuin. Na rust begonnen de gasten sterk. Bjarn Zorgdrager scoorde uit een goede aanval en meteen daarop voorkwam Liam Tyler de aansluitingstreffer. Nadat de ploeg uit Leeuwarden wederom een goede kans miste nam de FC de regie weer over. Een lange bal van Bjorn Meijer werd door Van der Tuin met het hoofd afgerond waarna Bjorn Meijer in de slotseconden de eindstand op 5-1 bepaalde.
SV SCHALKHAAR D1 0-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Gilanni Bos (29.), 0-2 Menno Mulder (41.), 0-3 Jay Kuiper (44.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, Menno Mulder, Thom van Bergen, Jayden Plassaer, Gilanni Bos, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Fofin Turay, Jorte Geertsma, Wouter Prins, David Brouwer, Swen Venema, Nilay van der Ploeg, Maxim Mariani.
Met drie punten op zak is het jongste jeugdteam van FC Groningen de winterstop ingegaan. De teams waren lange tijd gelijkwaardig maar het iets betere veldspel kwam wel van de Groningers. Dit resulteerde niet direct in hele grote kansen. ”Met name in de eindfase van een aantal prima aanvallen waren we niet goed aanspeelbaar waardoor de tegenstander de bal weg kon werken,” zei trainer Byron Bakker. Toch scoorde Gilanni Bos de openingstreffer door op de goede plek te staan na een afvallende bal. Na de hervatting was het in de eerste tien minuten overleven voor de FC. Schalkhaar zakte in en werd bij elke balverovering gevaarlijk door snel voor de diepte te kiezen. Daarna pakten de groenwitten het weer op en via doelpunten van Jay Kuiper en Menno Mulder werd een kwartier voor tijd de zege veilig gesteld. Bakker: ”De afgelopen maanden is er veel veranderd voor onze spelers. Spelen bij FC Groniningen, vaker trainen en spelen op een groot veld. Vandaag hebben we individueel en als team laten zien dat we op de goede weg zijn. We sluiten de eerste seizoenshelft dus met een goed gevoel af’.”
Teams Locatie Leeuwarden
ACHILLES 1894 C1 0-7 SC CAMBUUR C1
0-1 Jorn Jongsma (10.), 0-2 Koen Kribben (13.), 0-3 Milan de Koe (29.), 0-4 Bart Kooistra (41.), 0-5 Sil Bos (59.), 0-6 Milan de Koe (62.), 0-7 Bart Kooistra (65.)
opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Jens van der Heide, Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra (52.Willem de Boer), Sil Bos, Kevin de Vries, Koen Kribben, Bart Kooistra, Jorn Jongsma, Youri Sletering (36.Maurice Lap).
1-0 (10.), 2-0 (13.), 3-0 (16.), 3-1 Bjarn Zorgdrager (32.), 4-1 (51.), 5-1 (60.)
opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Max Faber, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Bas Verbree, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Tom Roorda, Matthias Nartey.