A-junioren niet langs Zwartemeer.

Zaterdag 14 juni 2014 om 19:57

De oefenwedstrijd van FC Groningen A1 tegen Zwartemeer leverde geen winnaar op. De overige teams oefenden of waren actief op toernooien.

In Glimmen speelde FC Groningen A1 gelijk tegen Zwartemeer. Een groot verschil in overwicht kon de ploeg van trainer Peter Hoekstra niet in doelpunten uitdrukken. In de eerste twintig minuten hadden Pier Veldman en Yassine Zakir de groenwitten aan de leiding moeten schieten. Daarnaast zag testspeler Daniel Lazarovski zijn schot gekeerd na een voorzet van Niels Stenekes.
De grootste kans voor rust kon in de 39ste minuut genoteerd worden. Dat was tegelijkertijd ook de mooiste aanval. Een steekbal van Youri Schuur bereikte Pier Veldman die de bal vervolgens panklaar legde op Jim de Leeuw. De Leeuw schoot echter op de doelman. Ook Pier Veldman had vlak voor rust trefzeker kunnen zijn maar wederom keerde de goalie de inzet. De rebound van Lazarovski werd vervolgens geblokt.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde maar waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Een kwartier voor tijd miste Jim de Leeuw de kans op de gelijkmaker. Dat was in een fase waarin de scherpte voor het doel ontbrak en de eindpass veelal niet zuiver was. Vier minuten voor tijd was het toch raak. Op een pass van Niels Ridderstap trof Pier Veldman ditmaal wel doel. Beide teams creeerden daarna nog eenmaal gevaar. De gasten schoten net voorlangs terwijl een inzet van Stan Haanstra ook geen treffer opleverde.
Drie jeugdteams kwamen in actie tegen de leeftijdsgenoten van AZ en dat liep bepaald niet goed af. Alle duels werden met ruime cijfers verloren. In Pesse keek FC Groningen B2 al voor rust tegen een 0-5 achterstand aan. Daniel Teune had in de beginfase de openingstreffer op zijn schoen maar miste. De Alkmaarders waren vlak voor rust trefzeker en troffen in twaalf minuten viermaal doel.
AZ speelde directer terwijl de groenwitten te vaak de voetballende oplossing zochten. In de tweede helft was het Tom Boezerooy die de enige treffer voor de onder-16 ploeg liet aantekenen. Tien minuten voor tijd counterden de gasten naar hun zesde doelpunt. Na rust waren de teams meer gewaagd aan elkaar maar sloeg de vermoeidheid ook toe. Mede daardoor vielen weinig kansen te noteren.
OEFENWEDSTRIJDEN

FC GRONINGEN A1 1-1 ZWARTEMEER
0-1 (57.), 1-1 Pier Veldman (86.)
AZ B1 8-1 FC GRONINGEN B1
Doelpunt: Noel Wever
FC GRONINGEN B2 1-6 AZ B2
0-1 (5.), 0-2 (23.), 0-3 (30.), 0-4 (31.), 0-5 (35.), 1-5 Tom Boezerooy (58.), 1-6 (70.)
AZ C1 5-0 FC GRONINGEN C1
1-0 (3.), 2-0 (15.), 3-0 (40.), 4-0 (43.), 5-0 (55.)
KREIS AUSWAHL LEER 3-4 FC GRONINGEN D2
Doelpunten: Luciano Valente 3, Rida Ajouaou
FC EMMEN D1 2-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (28.), 2-0 (54.)