string(9) "claudebot"

A-junioren nemen punt mee uit Den Haag.

Woensdag 24 september 2014 om 17:39

In de Nike Eredivisie is de wedstrijd ADO Den Haag A1 v FC Groningen A1 in een gelijkspel geeindigd.

ADO DEN HAAG A1 1-1 FC GRONINGEN A1
1-0 (9.pen.), 1-1 Pier Veldman (68.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Youri ter Arkel (46.Twan Nieboer), Gerald Postma (38.Niels Stenekes, Dennis van Duinen (51.Niels Ridderstap), Pier Veldman (85.Sadik Spijodic), Yassine Zakir (86.Rutger Etten), Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Kasper Oldenburger.
In de beginfase werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd terwijl een inzet van Juninho Bacuna gered werd door de keeper. Pier Veldman veroorzaakte daarna een strafschop en dat buitenkansje werd door ADO benut. “Na die achterstand waren we het even kwijt maar daarna werden we de bovenliggende partij en kregen we een paar aardige kansen,” vertelde trainer Peter Hoekstra. De Groningers claimden ook nog een elfmeter maar die werd door de arbiter niet gegeven.
Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker. Een voorzet van Pier Veldman verdween pardoes in het doel. Veldman verscheen ook nog alleen voor de goalie maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit. In de slotfase leverden pogingen van Jim de Leeuw, Ajdin Hrustic en Kasper Oldenburger ook niet de gewenste winnende treffer op. Hoekstra was desondanks tevreden met het gelijkspel. “We kwamen ietwat gelukkig op 1-1 en daarna ging het spel op en neer. Ik kan wel leven met een punt want de ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus