A-junioren langs ADO Den Haag.

Woensdag 16 april 2014 om 20:39

FC Groningen A1 behaalde op een zonovergoten Corpus den Hoorn een zege op ADO Den Haag A1. Daarvoor was er winst van de onder-16 ploeg op Willem II/RKC B2.

In Kerkrade ging FC Groningen B1 onderuit tegen Roda JC B1. Daardoor is rechtstreekse handhaving voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker niet meer mogelijk. De voorsprong op hekkensluiter Excelsior B1 is vier punten met nog twee wedstrijden te spelen. De Rotterdammers zijn de volgende tegenstander op Corpus den Hoorn. Alleen de nummer 14 degradeert aan het einde van het seizoen. De nummer 13 speelt een nacompetitie tegen de periodekampioenen uit de eerste divisie.
Op Corpus den Hoorn was het een dag der overwinningen want ook FC Groningen D2 boekte een zege. Tegen Frisia D1 werd het verschil in de eerste helft gemaakt. Aan kop van de ranglijst hebben de eerstejaars D-pupillen een voorsprong van zes punten op Hoogezand D1. De ploeg van trainer Bote Talsma moet nog drie wedstrijden spelen.
FC GRONINGEN A1 3-1 ADO DEN HAAG A1
1-0 Roland Baas (6.), 1-1 (22.pen.), 2-1 Jafar Arias (38.), 3-1 Thijs Gerlofs (90.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Niels Stenekes, Gijs Jasper (81.Gijs Jasper), Willem Gootjes (64.Sadik Spijodic), Jafar Arias (89.Reinier de Groene), Liban Abdulahi, Kasper Oldenburger (74.Jim de Leeuw).
De A-junioren wonnen voor de derde maal op rij een thuiswedstrijd in de Nike Eredivisie. Ditmaal was de ploeg van trainer Peter Hoekstra te sterk voor ADO Den Haag A1. Na vijf minuten leek Liban Abdulahi een voorzet van Gijs Jasper binnen te koppen maar de doelman redde katachtig. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Keziah Veendorp kopte de bal op de lat waarna Roland Baas van dichtbij de bal intikte.
Halverwege de eerste helft kregen de gasten een strafschop toegekend na handspel in het Groningse strafschopgebied. Doelman Wieger Sietsma kon een tegentreffer niet voorkomen. Jafar Arias zag een goede actie vervolgens niet beloond waarna Sietsma een vrije trap prima uit zijn goal hield. Meteen daarop werd Jafar Arias bediend met een steekbal en de aanvaller maakte vrij voor de doelman geen fout: 2-1. In de slotminuut raakte Kasper Oldenburger met een vrije trap de paal.
Aan het begin van de tweede helft losten Niels Stenekes en Liban Abdulahi ongevaarlijke schoten richting het doel. Na rust was het gezapig en was het aan Wieger Sietsma te danken dat de gelijkmaker uitbleef. De doelman redde enkele malen op fenomenale wijze. Kansen voor de FC bleven lange tijd uit. Sadik Spijodic kreeg de beste kans maar pas in de allerlaatste seconde viel de bevrijdende derde treffer. Invaller Thijs Gerlofs werd in de zestien bediend en voltooide de klus.
FC GRONINGEN B2 2-1 WILLEM II/RKC B2
1-0 Noel Wever (24.), 2-0 Daniel Camara Bos (79.), 2-1 (80.)

opstelling FCG B2 Jan Hoekstra, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Jan Hup, Nagesh Amatsaleh, Jesse Borst, Cheriel Girdharie, Sander de Grote, Noel Wever (50.Daan Wijma), Thomas Reinders, Jhurrey Margaritha.
De onder-16 ploeg heeft de laatste plaats op de ranglijst verlaten na een benauwde zege op Willem II/RKC B2. De uitslag was een magere afspiegeling van het spelbeeld want de ploeg van trainer Marcel van Buuren domineerde volledig en liet legio opgelegde kansen onbenut. Daardoor bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend. Cheriel Girdharie zag een goed schot gekeerd door de doelman. Even later kreeg ook Jhurrey Margaritha een mogelijkheid.
In de 24ste minuut was het raak. Thomas Reinders haalde de achterlijn waarna Noel Wever eenvoudig de openingstreffer liet aantekenen. In het vervolg van de eerste helft vergat de thuisploeg de score verder op te voeren. Margaritha verscheen alleen voor de doelman maar scoorde niet. Ook Tim Riksman (kopbal over), Thomas Reinders (schot op keeper) en Noel Wever (net te laat op een pass van Margaritha) troffen geen doel.
Ook in de tweede veertig minuten bleef het een eenzijdig duel. De Groningers kregen veel ruimte en creeerden tal van kansen. Noel Wever kon tot driemaal toe in goede positie aanleggen voor de 2-0 maar faalde in de afwerking. Sander de Grote zag twee harde schoten gered door de Brabantse goalie. Pas in de slotminuut viel de beslissing. Daniel Camara Bos omspeelde de doelman en scoorde beheerst. De tegenstander scoorde nog tegen maar de drie punten bleven in Groningen.