De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen heeft FC Groningen A1 geen punten opgeleverd.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 0-2 FC VOLENDAM A1
0-1 (45.), 0-2 (90.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman (75.Twan Nieboer), Marijn Ploem, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk (58.Niels Ridderstap), Gerald Postma (46.Ozan Kokcu), Stan Haanstra (65.Dennis Molema), Rutger Etten, Joey Salden (82.Mehmet Gencer).
In de Nike Eredivisie konden de A-junioren van FC Groningen in de openingswedstrijd van het seizoen geen potten breken. Voor rust had de ploeg van trainer Peter Hoekstra iets meer spelaandeel maar voorin was het onmachtig. Als er op de flanken al wel een goede actie werd gemaakt dan kwamen de voorzetten niet aan. Op slag van rust namen de oranjehemden een voorsprong. In de tweede helft was er wel meer dreiging hoewel grote, uitgespeelde kansen uitbleven. Rutger Etten zag een vlammend schot gered, Daniel Bouman schoot vanaf de zestien naast terwijl een goede actie van Tim Riksman in de zestien smoorde. In de 86ste minuut werd Mehmet Gencer met een prima pass van achteruit bediend maar een Volendamse verdediger greep vroegtijdig in. Vier minuten in blessuretijd beslisten de gasten met een vrije schietkans in het strafschopgebied de wedstrijd.
FRISIA D1 0-5 FC GRONINGEN D1
0-1 Sietze de Klerk (18.), 0-2 Jorg Schreuders (21.), 0-3 Jorg Schreuders (25.), 0-4 Rida Ajouaou (46.), 0-5 Luciano Valente (53.pen)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Ron Vegt, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Redzer Veenkamp, Milan Drayer, Revelino Slagveer, Liam Tyler, Stijn Hensema, Olivier van der Tuin.
In Leeuwarden stond FC Groningen D1 bij rust al op een veilige voorsprong. “De eerste helft was wel matig van ons. We speelden slordig en er werd teveel met de bal gelopen. Ook werd de organisatie niet goed bewaakt,” aldus trainer Arjen Jorritsma. De tegenstander kreeg een kans maar benutte die niet. De Groningers waren daarentegen wel trefzeker. Na rust was het spel van de groenwitte formatie aanzienlijk beter. Jorritsma: “We hebben de jongens gevraagd om sneller de bal te spelen en dat deden ze goed. Over het vertoonde spel in de tweede helft ben ik tevreden hoewel we de kansen beter af moeten maken.”
GVAV RAPIDITAS D1 0-4 FC GRONINGEN D2
0-1 Thom van Bergen (25.), 0-2 Gilanni Bos (33.), 0-3 Jorte Geertsma (35.), 0-4 Gilanni Bos (37.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Wouter Prins, Maxim Mariani, Thom van Bergen, Menno Mulder, Gilanni Bos, David Brouwer, Aaron van den Berg. Wissels: Jorte Geertsma, Milan Schaaphok, Fofin Turay, David van der Werff, Nilay van der Ploeg.
De eerstejaars D-pupillen van FC Groningen boekten op Kardinge een knappe zege op de stadgenoot. Op de eerste tien minuten na was de FC het gehele duel de sterkere ploeg. De ploeg creëerde veel kansen maar pas vlak voor rust werd het eerste doelpunt gemaakt. Na een mooie solo scoorde Thom van Bergen met een stift over de doelman. “In die eerste helft was vooral het doorzettingsvermogen van ons team goed om te zien. Die eerste goal liet even op zich wachten maar we bleven geduldig de bal rondspelen en bovendien bleven we samen geconcentreerd verdedigen,” zei trainer Byron Bakker. Meteen na rust liep de score in hoog tempo op. Met name het derde doelpunt was bijzonder fraai. Na een aanval over Romano Huizinga, David van der Werff en Gilanni Bos belandde de bal bij Jorte Geertsma die koel afrondde. Bakker: “Deze week focussen we ons in de training, wedstrijden en coaching wat meer op het aanvallen. We willen graag dat de speler die de bal wil hebben het initiatief neemt door luid om de bal te vragen en explosief vrij te lopen. Ik vind dat onze spelers daar vandaag een mooie start mee hebben gemaakt”.
Teams Locatie Leeuwarden
1-0 Sil Bos (10.), 2-0 Jorn Jongsma (12.), 3-0 Milan de Koe (16.), 4-0 Milan de Koe (18.), 5-0 Bart Kooistra (23.), 6-0 Bart Kooistra (24.), 7-0 Bart Kooistra (35.), 8-0 Bart Kooistra (40.), 9-0 Bart Kooistra (41.), 10-0 Kevin de Vries (54.), 11-0 Milan de Koe (61.), 12-0 Youri Sletering (64.), 13-0 Milan de Koe (65.), 14-0 Kevin de Vries (66.), 15-0 Sil Bos (67.), 16-0 Sil Bos (70.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide (36.Quinten Lamsma), Kevin de Vries, Bart Kooistra, Deno Alejo, Jorn Jongsma (41.Maurice Lap), Youri Sletering.
DRACHTSTER BOYS D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Martijn de Rooij (32.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Dylano van Dijk, Steyn Potma, Niels ten Veen, Max Faber, Matthias Nartey, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Gregory Daraji, Stef Tjalma, Floris Smand, Martijn de Rooij.