A-junioren en onder-14 ploeg trekken op Corpus aan het langste eind.

Dinsdag 03 maart 2015 om 19:33

Het was een goede voetbalzaterdag voor de gehele jeugdopleiding. Enkel de B-junioren leden een nederlaag, de overige teams bleven ongeslagen.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-0 RODA JC A1
1-0 Kasper Oldenburger (78.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Gerald Postma (26.Niels Stenekes), Dennis van Duinen, Pier Veldman, Ajdin Hrustic, Gijs Jasper, Yassine Zakir, Kasper Oldenburger.
Ondanks een matige wedstrijd hield de ploeg van trainer Peter Hoekstra drie punten over aan het duel met de hekkensluiter. In de eerste helft viel weinig te genieten. De Groningers kregen twee kansen maar gescoord werd er niet. Aan het begin van de tweede helft kwamen de Limburgers iets meer opzetten. Zo hield doelman Kevin Wilpstra op een inzet van RJC zijn doel schoon. Na ongelukkig handspel net buiten het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend. Kasper Oldenburger schoot de bal van ongeveer achttien meter laag en rechtstreeks in het doel. FC Groningen was daarna niet bij machte het duel op slot te gooien. De gasten probeerden het wel maar afgezien van een doelpoging vlak voor tijd konden ze niet voor dreiging zorgen.
PEC ZWOLLE B1 2-1 FC GRONINGEN B1
1-0 (22.), 1-1 Noel Wever (40.), 2-1 (50.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Jan Hup (69.Ibrahim Dumduya), Nagesh Amatsaleh, Tom van de Looi, Sander de Grote, Daniel Bouman, Noel Wever, Mehmet Gencer, Jhurrey Margaritha (72.Luke Millar).
In de Eerste Divisie Laag leden de B-junioren van FC Groningen de eerste verliespartij. “We waren de betere ploeg en hebben eigenlijk onverdiend en onnodig verloren,” concludeerde trainer Marcel van Buuren. Op gelukkige wijze nam de thuisploeg halverwege de eerste helft de leiding. Vlak voor rust maakte Noel Wever gelijk. Een verkeerde terugspeelbal van Jhurrey Margaritha leidde in de 50ste minuut de winnende treffer voor de Zwollenaren in. Van Buuren: “Hun eerste treffer viel uit het niets en daarvoor hadden wij al met 3-0 voor kunnen staan. Ook na de 2-1 pakten we het goed op. Een doelpunt van ons werd afgekeurd en eenmaal werd de lat geraakt. Soms speel je van dit soort wedstrijden. Je bent beter dan de tegenstander maar je schiet ze er niet in. Over het resultaat ben ik dan ook ontevreden maar over het veldspel tevreden.”
FC TWENTE C1 1-3 FC GRONINGEN C1
1-0 (12.), 1-1 Ashraf Hezam (34.), 1-2 Wilko van der Kooi (47.), 1-3 Wilko van der Kooi (68.)

opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Alagie Jabbie, Rick Boyer, Mees Gootjes, Nick Kleen, Max de Jong, Ashraf Hezam (56.Werner Bouma), Sammy Crowther, Wilko van der Kooi.
Met een klinkende zege op FC Twente keerde FC Groningen C1 huiswaarts. De groenwitte formatie kwam nog wel op achterstand maar vlak voor rust viel de belangrijke gelijkmaker. Ashraf Hezam scoorde op aangeven van Sammy Crowther. In de tweede helft bezorgde Wilko van der Kooi het team van trainer Hugo Alves Velame de overwinning. Uit een solo scoorde hij eerst de 1-2 waarna Werner Bouma de assist op de derde treffer gaf. Hugo Alves Velame, die zijn team vorige week nog kansloos zag verliezen van Vitesse, was een tevreden man. “Vorige week speelden we teleurstellend maar vandaag hebben we heel erg goed gespeeld. In alle facetten waren we beter dan de tegenstander. Een groot compliment aan de jongens. Dit is een wedstrijd die we als voorbeeld voor de rest van het seizoen kunnen gebruiken.”
FC GRONINGEN C2 2-1 ADO DEN HAAG C2
0-1 (10.), 1-1 e.d. (24.), 2-1 Giovanni Zwikstra (31.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant, Julian Fluks, Leonel Miguel, Quinten Anakotta (54.Joris Reiziger), Max Hamelink, Tariq Lancelot (36.Gerwin Heidema), Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra (57.Sven Jager), Jarno Deuring (54.Joshua Sion), Remco Balk.
De onder-14 ploeg boekte een puike overwinning op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. De gasten namen na tien minuten de leiding nadat een sliding aan Groningse zijde balverlies opleverde. Vervolgens voorkwam doelman Daan Reiziger een grotere achterstand. Ietwat gelukkig kwam de ploeg van trainer Gerard Wiekens langzij. De Haagse doelman taste mis op een voorzet van Harold Kwant waarna de bal via het hoofd van een verdediger in eigen doel belandde. Vlak voor rust rondde Giovanni Zwikstra een mooie steekbal doeltreffend af. In de tweede 35 minuten joegen de gasten op de gelijkmaker. Een doelpunt werd afgekeurd terwijl een andere inzet de lat raakte. Ook doelman Reiziger moest nog eens vol aan de bak. Na vijf minuten blessuretijd was er alom opluchting bij de Groningers.
AZ D1 2-2 FC GRONINGEN D1
0-1 Romano Postema (27.), 1-1 (31.), 1-2 Jesper de Backer (33.), 2-2 (45.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Marshelon Pourier, Daan Scholtens, Joel van Kaam, Corvin Braun, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Job van Dijk, Tom van der Werff, Max Wolfs.
“We hebben ons goed hersteld na de zeperd van vorige week,” zei trainer Arjen Jorritsma na de puntendeling in Alkmaar. Zeven dagen terug leed FC Groningen D1 een 7-0 nederlaag bij Vitesse, dat was gelijk ook het eerste verlies in dit seizoen. Na een mooie aanval over meerdere schijven tikte Romano Postema de openingstreffer binnen. In de tweede helft had de thuisploeg de wind mee en had de groenwitte formatie het moeilijker. De snelle Alkmaarse gelijkmaker na rust werd ongedaan gemaakt door Jesper de Backer. Hij krulde een vrije trap prachtig in het doel. Een kwartier voor tijd bepaalde de thuisploeg de eindstand op 2-2. Jorriitsma: “Daarna hadden wij de betere kansen en had Kian ons de winst kunnen bezorgen. Ik ben niet alleen tevreden met het resultaat maar ook wel met het spel. Wat betreft de veldverhoudingen was dit gelijkspel wel terecht.”
DE HELD D1 0-1 FC GRONINGEN D2
0-1 Maurilio de Lannoy (56.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Milan Drayer, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Bjorn Meijer, Luciano Valente, Olivier van der Tuin, Rida Ajouaou, Maurilio de Lannoy. Wissels: Revelino Slagveer, Sietze de Klerk, Redzer Veenkamp, Rob Vegt, Owen van der Vlag, Jamai Bont.
De eerstejaars D-pupillen verlieten Hoogkerk ternauwernood met drie punten. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal viel de enige en beslissende treffer. Maurilio de Lannoy haalde met een verwoestend schot laag uit voor de 0-1. De doelman, die daarvoor veel reddingen verrichtte, was kansloos. Het duel kwam traag op gang en in het eerste half vielen nauwelijks hoogtepunten te noteren. Via Olivier van der Tuin was de FC het meest dreigend. Vlak voor rust kreeg de aanvaller de beste kans maar hij stuitte op de doelman. Even later kreeg De Held een goede schietkans maar doelman Liam Tyler voorkwam een treffer voor de thuisploeg. Na rust was FC Groningen heer en meester maar ging het slordig met de kansen om. Luciano Valente was een paar keer dichtbij terwijl bij een inzet van Sietze de Klerke uit een hoekschop de goalie ook een sta in de weg bleek. Een kopbal van De Lannoy ging in de slotfase rakelings naast. Even later zorgde de vleugelspeler alsnog voor het bevrijdende doelpunt.