A-junioren eenvoudig langs Emmen.

Vrijdag 07 juni 2013 om 09:12

In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen behaalden zowel de A1 als de C1 van FC Groningen een eenvoudige overwinning. Verlies was er in Doetinchem voor B1.

Op een zonnig Corpus den Hoorn was de ploeg van trainer Peter Hoekstra de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na een actie van Jim de Leeuw was Liban Abdulahi met het hoofd dichtbij een treffer. Echt grote kansen creeerde de thuisploeg niet maar na een half uur spelen werd toch gescoord. Kasper Oldenburger haalde fraai uit voor de 1-0. Even later werd een treffer van Jim de Leeuw afgekeurd terwijl doelman Wieger Sietsma ternauwernood een tegentreffer kon voorkomen.
In de tweede helft was de FC veel gevaarlijker voor het doel van de Drenten. Een inzet van Kasper Oldenburger werd na goed voorbereidend werk van Pier Veldman en Keziah Veendorp gered door de goalie. Uit de daaropvolgende corner schoot Jim de Leeuw in kansrijke positie over. Diezelfde De Leeuw was in de 61ste minuut verantwoordelijk voor de tweede Groningse goal. Invaller-doelman Robin Geertsma moest daarna tweemaal redding brengen uit de enige mogelijkheden na rust voor Emmen.
Ook in de slotfase domineerde FCG. Zo raakte Kasper Oldenburger eerst de paal en in de slotfase via een mooi genomen vrije trap ook nog de lat. Tussendoor werd Pier Veldman door Youri Schuur vrij gespeeld voor de doelman. Veldman omspeelde de keeper en schoot beheerst binnen.
FC Groningen B1 verspeelde in Doetinchem een voorsprong en verloor met 2-1 van De Graafschap B1. Nieuwkomer Shivaro Hok Ahin was de maker van het enige Groningse doelpunt. FC Groningen C1 maakte pas na rust het verschil tegen ACV B1 en won uiteindelijk nog vrij ruim. Op het veld van WKE in Emmen had SC Cambuur D1 het voor rust zwaar tegen FC Emmen D1. Na rust werd een 6-0 achterstand gehalveerd dankzij onder meer twee doelpunten van  Job Zwager. Een nederlaag kon echter niet meer voorkomen worden.
FC GRONINGEN A1 3-0 EMMEN A1
1-0 Kasper Oldenburger (28.), 2-0 Jim de Leeuw (61.), 3-0 Pier Veldman (80.)
DE GRAAFSCHAP B1 2-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Shivaro Hok Ahin (20.), 1-1 (50.), 2-1 (78.)
FC GRONINGEN C1 4-1 ACV B1
1-0 Marc Westra (9.), 1-1 (24.), 2-1 Jhurrey Margaritha (46.), 3-1 Tom van de Looi (54.), 4-1 Luka Prljic (59.)
Teams Locatie Leeuwarden:
FC EMMEN D1 7-3 SC CAMBUUR D1
1-0 (10.), 2-0 (12.), 3-0 (17.), 4-0 (18.), 5-0 (20.), 6-0 (26.), 6-1 Job Zwager (34.), 6-2 Kian Visser (54.), 6-3 Job Zwager (56.), 7-3 (64.)