HANNN Walking Football Festival 2017

8 mei 2017 / vandaag

Vrijdag 12 mei vormde Sportpark Kardinge in Groningen het decor voor de tweede editie van het HANNN Walking Football Festival. Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. 

Het HANNN Walking Football Festival werd georganiseerd door FC Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

FC Groningen
Het OldStars Team van FC Groningen is in februari 2014 opgericht en bestaat momenteel uit 32 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen drie seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant FC Groningen, dat bestaat uit ruim tweehonderd amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Alle nieuwe teams uit het verzorgingsgebied van FC Groningen presenteren zich tijdens het festival.
 
Negentien teams
Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telde negentien teams: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (3 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (3 teams), HZVV (2 teams), UFC Noordpool, HS’88, Vitesse ’63,  Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen) en de Suri’s All Stars (2 teams uit Hoogezand-Sappemeer).
 
Deelnemen staat voorop
Bij het HANNN Walking Football Festival 2017 staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden werden door de teams zelf weliswaar bijgehouden, maar er werd geen eindklassement opgemaakt. 
De eerste prijs ging naar het team dat van alle 19 teams in de uitvoering het beste Walking Football speelde. Dit jaar is deze grote beker naar de OldStars van HZVV gegaan. Het Side Event dit jaar was voetbal-sjoelen, dat werd gewonnen door Suri’s All Stars 2.
Naast de genoemde clubs uit de stad waren partners van het festival: de gemeente Groningen, HANNN, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, CIOS Sport&Bewegen Heerenveen/ Leeuwarden, Huis voor de Sport Groningen, Wij Beijum en KNVB.
 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws