Succesvolle eerste FC Groningen meiden talentendag op Corpus

10 november 2021

FC Groningen omarmt het vrouwenvoetbal. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat de Trots van het Noorden de haalbaarheid van vrouwenvoetbal bij de FC onderzoekt, werd eind vorige maand een eerste FC Groningen meiden talentendag georganiseerd speciaal voor talentvolle jonge meiden. Liefst 100 enthousiaste meiden meldden zich op Sportpark Corpus den Hoorn voor een prachtige voetbaldag. 

20211024CORPUSTOERNOOI052

FC Groningen had bij verenigingen aangesloten bij het Amateurconvenant uitgevraagd hun beste meiden te selecteren voor de clinic bij FC Groningen. Uiteindelijk ontving de Trots van het Noorden liefst 100 aanmeldingen via de amateurverenigingen. De deelnemers aan de gratis clinic beleefden een mooie trainingsdag op Sportpark Corpus den Hoorn. 
 
Valerie Overkamp, aangesteld als projectleider van het haalbaarheidsonderzoek naar vrouwenvoetbal bij de club, kijkt terug op een mooie dag. “Het was genieten! Waar normaal gesproken voornamelijk jongens op de voetbalvelden van Corpus den Hoorn trainen, stond het veld ditmaal vol met enthousiaste meiden. Er werd met zoveel energie getraind, samengespeeld, gescoord en gejuicht. Dat was zeer aanstekelijk om te zien.”
 
Sinds dit seizoen is FC Groningen gestart met de FC Groningen Voetbalschool waarbij jongens en meiden training krijgen van echte FC-trainers en volgens de filosofie van de Opleiding van de Trots van het Noorden. Als voorloper voor de Opleiding is gestart met 'De Voorselectie' waarvoor de voetballers die het meest voorop lopen in hun ontwikkeling worden uitgenodigd. Ook meiden kunnen vanaf dit seizoen worden uitgenodigd voor 'De Voorselectie'.

20211024CORPUSTOERNOOI021

“Omdat meiden nu ook uitgenodigd kunnen worden voor De Voorselectie hebben we bewust verenigingen gevraagd enthousiaste meiden met ambitie voor deze dag te selecteren. Dat was ook te zien aan het algehele niveau van de training want dat was hoog. Voor die meiden was het hartstikke leuk om een keer samen op het veld te staan en ook inspirerend. Sommige meiden spelen als enige meisje in een team en zagen dat er nog veel andere meiden uit de regio komen die ook goed kunnen voetballen.”
 
Niet alleen op het veld werd de FC Groningen meiden talentendag als positief ervaren, ook langs de lijn was het druk met ouders en andere belangstellenden. “Meidenvoetbal leeft in Groningen. We kijken met een zeer goed gevoel terug op deze eerste talentendag en zijn al bezig met het kijken om hieraan een passend vervolg te geven. Meiden, houd FC Groningen dus goed in de gaten!”

20211024CORPUSTOERNOOI031

Laatste nieuws