Skills Box zet aan tot meer en beter bewegen

1 november 2022

FC Groningen heeft samen met andere topsportorganisaties en partners als Gemeente Groningen, Alfa-college, Univé, SKW-shop, Athletic Skills Model de Skills Box ontwikkeld. Een box vol sportattributen die op schoolpleinen te vinden zijn en waar basisschoolleerlingen in de pauzes gebruik van kunnen maken. Zodra kinderen de ochtend- en middagpauze meer en beter in beweging komen, voldoen zij al aan 75% van de nationale beweegnorm.

skills box1

De Skills Box is ontwikkeld vanuit het Meer en Beter Bewegen principe en zijn tegen kostprijs geleverd door programmapartner van FC Groningen: SKW Shop. Als extra heeft SKW Shop Stichting FC Groningen in de Maatschappij tien minigoals geleverd voor de verschillende activiteiten tijdens de beweegprogramma’s van de stichting. Manager maatschappelijke programma’s van Stichting FC Groningen in de Maatschappij Simon Cageling is blij met de geste vanuit de partner.
 
“SKW Shop toont hiermee een grote betrokkenheid met onze maatschappelijke missie het bestrijden van bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied. We hebben als FC Groningen altijd gesteld dat we hierin een aanvoerder willen zijn, maar pas echt succesvol worden door samen te werken met andere sportclubs en partners. De ontwikkeling van de Skills Box is hiervan een mooi voorbeeld. We kijken er enorm naar uit dat vele basisschoolleerlingen – in eerste instantie in de stad Groningen en in gemeente Oldambt– gebruik gaan maken van de mogelijkheden die de Skills Box biedt.”
 
De Skills Box dient alle basisschoolkinderen tijdens schoolpauzes gevarieerd en gedifferentieerd in beweging te krijgen en bevat naast verschillende beweegkaarten een veelzijdig aanbod aan sportattributen. Momenteel heeft de Gemeente Groningen twintig scholen geselecteerd waar in de pauzes een Skills Box te vinden is, in gemeente Oldambt zijn de Skills Boxen bij acht verschillende sportverenigingen geplaatst!

skills box2

De Skills Box is een toevoeging op het integrale Scholentour programma waarbij FC Groningen basisschoolleerlingen in de provincie Groningen aanzet tot Meer en Beter bewegen. Door eenmalig de gymles over te nemen en de kinderen te inspireren. Maar ook door (vak)docenten een zesweeks lesprogramma inclusief handboeken waarbij de breed motorische ontwikkeling van een kind de basis is.
 
FC Groningen stelt het Scholentour-programma kosteloos beschikbaar voor basisscholen in de provincie Groningen. Het doel is om ieder basisschoolkind in de provincie in de groepen 3 tot en met 8 te bereiken en te inspireren om meer en beter te gaan bewegen. Scholen die graag willen meedoen met de FC Groningen Scholentour kunnen contact opnemen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Laatste nieuws