Stichting NOVO

NOVO

In oktober 2003 is FC Groningen een bijzondere samenwerking aangegaan met NOVO. Deze stichting streeft ernaar mensen met een verstandelijke beperking via een normale werkomgeving in contact te brengen met de samenleving.

Zo voeren de mensen van NOVO – onder goed geschoolde begeleiding – nu al meer dan dertien jaar klussen uit in en om het stadion van FC Groningen. Eerst aan de Zaagmuldersweg in het Stadion Oosterpark en daarna ook in het huidige Noordlease Stadion. NOVO zorgt ervoor dat er kleine schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd, die anders minder frequent zouden plaatsvinden. De mensen van NOVO zijn niet meer weg te denken bij FC Groningen. Hun prettige aanwezigheid zorgt voor een lach op de gezichten van de medewerkers en bezoekers in en rond het Noordlease Stadion.
 
In de provincies Groningen en Drenthe komt u NOVO op meer dan 80 locaties tegen. NOVO is daarom altijd dichtbij. Kinderen en volwassenen kunnen bij NOVO verschillende vormen van ondersteuning, begeleiding en behandeling krijgen, waarbij het uitgangspunt is dat zij de regie over hun eigen leven voeren. Een leven dat past bij de mogelijkheden, wensen en ambities van de individuele cliënt. Cliënten en hun vertegenwoordigers denken en beslissen mee over de juiste begeleiding en behandeling.