Martini Ziekenhuis

logo martini ziekenhuis

Skybox

Het Martini Ziekenhuis in Groningen beschikt over een heuse FC Groningen-skybox. De prachtige ruimte is uitgevoerd in de groen-witte clubkleuren en onder meer voorzien van een voetbalspel, een leestafel en drie grote beeldschermen waar patiënten live kunnen genieten van de wedstrijden van FC Groningen en andere sportevenementen. Uniek in Nederland!

De skybox was in oktober 2008 een cadeau van FC Groningen aan het nieuwe Martini Ziekenhuis, met belangrijke bijdragen van de gemeente Groningen en de KNVB. Doel van de skybox is het bieden van afleiding en ontspanningsmogelijkheden voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.
 
De skybox in het Groningse ziekenhuis is gehuisvest op de vijfde etage en kent een afmeting van circa 70 m2. De ruimte – ingericht met stoelen, een bank, drie grote beeldschermen, een voetbalspel en een leestafel – leent zich ook als forumruimte voor bijvoorbeeld bijeenkomsten over sport en gezondheid.
 
Bij bijzondere gelegenheden zijn directieleden, trainers en/of spelers van FC Groningen aanwezig in deze skybox. De selectiespelers brengen ook regelmatig een bezoek aan kinderen in het ziekenhuis. Voetballers van FC Groningen zijn namelijk niet onbekend met fysiek ongemak en hebben daarom veel overeenkomsten met patiënten, die moeten herstellen en opnieuw leren functioneren na bijvoorbeeld een operatie. 

Pag.26 SkyBox-Martiniziekenhuis