KVDVK

logo Kans voor de Veenkolonien

Kans voor de Veenkoloni├źn

Samen sta je sterker. Daarom werken Kans voor de Veenkoloniën en Stichting FC Groningen in de Maatschappij gezamenlijk aan gezondheid en leefbaarheid in de Veenkoloniën.

kans voor veenkolonien

Kansen moet je met beide handen aangrijpen en dat is wat er gebeurt in het programma Kans voor de Veenkoloniën. De ambitie is om op het gebied van (positieve) gezondheid een duurzaam verschil te maken bij iedereen die woont, werkt en leeft in de Veenkoloniën. Dit doet Kans voor de Veenkoloniën samen met inwoners, organisaties en overheden en door gebruik te maken van de energie, kracht en trots in het gebied.
 
In acht jaar tijd – van 2015 tot 2023 – spelen niet alleen (positieve) gezondheid, maar ook werkgelegenheid, het doorbreken van generatie-armoede, taalvaardigheden en gezonde leefstijl een rol in de activiteiten vanuit het programma.
 
De komende jaren is extra aandacht voor (kwetsbare) kinderen en jongeren belangrijk. Door de samenwerking met Gezond Scoren via Stichting FC Groningen in de Maatschappij hoopt Kans voor de Veenkoloniën een gezonde leefstijl, met goede voeding en voldoende beweging, voor alle kinderen in de Veenkoloniën te stimuleren.
 
Kans voor de Veenkoloniën wil samen met alle partners in de regio een beweging in gang zetten die ook na 2023 doorgaat, waardoor uiteindelijk een nieuwe generatie Veenkolonialen gezonder en kansrijker kan opgroeien.
 
www.kvdvk.nl