Kids United

kids_united_trans

FC Groningen heeft op 1 december 2011 Kids United geadopteerd. Hiermee werd de Trots van het Noorden de eerste betaald voetbalorganisatie, die een G-voetbalclub onder haar hoede nam. Een team van Kids United vertegenwoordigt FC Groningen in 2019 in ‘de Bijzondere Eredivisie.’ 

Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen/jongeren met een beperking en vervult een zeer belangrijke maatschappelijke rol. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United.

FC Groningen is één van de tien clubs die in 2019 meedoet aan de Bijzondere Eredivisie. Bij de Bijzondere Eredivisie krijgen G-voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. De competitie is bedoeld voor spelers tussen 10 en 18 jaar. Kids United verdedigt hartstochtelijk de clubkleuren van FC Groningen in de wedstrijden tegen de andere deelnemende betaald voetbalorganisaties.
 
Kids United is op 7 mei 2003 opgericht en is een initiatief van Onno en Margriet Kukler. Inmiddels is Kids United uitgegroeid tot een prachtige voetbalclub met als doel: plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar.
 
Kids United ontving in oktober 2010 al het label van de Stichting Meer dan Voetbal. Sinds de adoptie door FC Groningen speelt Kids United in de kleding van de Trots van het Noorden en wordt het team meegenomen in de uitingen van de club. Kids United is ook na de adoptie echter wel autonoom gebleven en zal hierdoor afhankelijk blijven van eigen sponsors.
 
www.kids-united.nl

Pag.28 Kids united