INTER-PSY

INTER-PSY, jpg

Functioneren is de brug naar participeren. GGZ-instelling INTER-PSY en FC Groningen slaan de handen ineen en brengen sport en therapie samen om de weg naar herstel te bevorderen. FC Groningen staat midden in de maatschappij en sport kan zorgen voor verbinding.

INTER-PSY en FC Groningen werken samen om met behulp van sport en therapie mensen met psychische problematiek te stimuleren (weer) mee te doen in de maatschappij. INTER-PSY biedt psychische hulp in de vorm van diagnostiek, begeleiding en behandeling van (jonge) kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische en psychiatrische klachten.
 
INTER-PSY heeft meerdere locaties in Noord-Nederland en vindt het belangrijk dat de zorg dichtbij de patiënt wordt aangeboden en zoveel mogelijk wordt geïntegreerd in zijn/haar dagelijks leven. Het uitgangspunt is participatie en waar mogelijk is dit tevens het vertrekpunt voor de behandeling. Volgens INTER-PSY is het hebben van een betaalde baan, een werkervaringsplek of een opleiding cruciaal voor de weg naar herstel.

INTER-PSY Participeert (onderdeel van INTER-PSY) biedt individuele begeleiding aan mensen met psychische problematiek bij hun zoektocht naar werk. In tegenstelling tot veel reguliere bureaus start INTER-PSY Participeert het participatie-traject al tijdens de behandeling. Samen met de cliënt wordt onderzocht waar zijn/haar talenten liggen en wat er voor hem/haar mogelijk is op het gebied van werk en opleiding. Voor cliënten, die er klaar voor zijn, wordt gezocht naar een geschikte match met een werkgever. Dit gebeurt onder meer in samenwerking met MF Groep.
 
www.inter-psy.nl

Pag.30 inter spy