HANNN

Hannn

Stichting FC Groningen in de Maatschappij en het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) werken samen aan een gezondere regio.

Een lang, gezond en gelukkig leven. Wie wil dat nou niet? Daar heb je natuurlijk een beetje geluk bij nodig, maar je kan zelf ook veel doen om het geluk een handje te helpen. Gezond eten, voldoende bewegen, niet roken, genoeg slapen en een groepje familie en vrienden om je heen, dat helpt een stuk. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
 
Binnen het HANNN-netwerk werken allerlei bedrijven, onderzoekers en andere organisaties samen om het makkelijker te maken gezonder te leven. Van de gezonde snelle hap, beweeg-apps en gezonde lessen op school, tot technologie om langer gezond thuis te kunnen wonen.
Door samen te werken, worden kennis en ondernemerschap binnen het HANNN- netwerk gecombineerd met het sterke merk van FC Groningen en het vermogen alle lagen van de samenleving te bereiken en te betrekken. Het doel is een zo groot mogelijke maatschappelijke impact van de activiteiten.
 
HANNN-directeur Daan Bultje: “Gezond ouder worden begint – net als voetbal – bij de jeugd en bij mensen om je heen, die je aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen. Het mooie aan de samenwerking met de Stichting FC Groningen in de Maatschappij is dat jong en oud(er) worden bereikt. Dat sluit goed aan bij onze ambities. We willen met ons netwerk graag helpen initiatieven te versterken en tot nieuwe ideeën te komen.”