Eemsmondgebied

Eemsmond

Met de nieuwe energiecentrale in de Eemshaven heeft partner RWE van FC Groningen zich voor lange tijd aan het Eemsmondgebied en de gehele noordelijke regio verbonden. RWE wil niet alleen een aanjager van de energietransitie in Nederland zijn, maar tevens een goede buur!
 
Als duurzame producent wil RWE samen met regionale partners een bijdrage leveren aan een prettig woonklimaat in de regio Eemsmond. Het energieconcern hecht grote waarde aan een duurzame relatie met de bewoners in de kop van Groningen. Voetbal vormt het platform. Sinds 2009 speelt FC Groningen traditioneel de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij een amateurclub in de gemeente Eemsmond.
 
De tegenstander van FC Groningen bestaat uit een selectie van amateurspelers van de zeven amateurverenigingen uit het Eemsmondgebied, te weten: KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos. Er komen bij de traditionele aftrap van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen van FC Groningen veel bezoekers kijken in het Eemsmondgebied, hetgeen bijdraagt aan een positieve uitstraling van de gemeente.
 
FC Groningen organiseert in het Eemsmondgebied tevens voetbalclinics voor jeugdspelers uit Noord-Groningen. Daarnaast worden kinderen uit de regio Eemsmond regelmatig uitgenodigd bij thuiswedstrijden van FC Groningen.

Pag.28 Eemsmond