AVEBE

AVEBE LOGO NIEUW_PMS368

AVEBE, ‘s werelds grootste aardappelzetmeel- en eiwitbedrijf, ondersteunt samen met de Stichting FC Groningen in de Maatschappij de Stichting Lezen en Schrijven. Daarnaast maakt AVEBE deel uit van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN).

Aangezien AVEBE nauw betrokken is bij haar medewerkers en de omgeving waarin het bedrijf werkt, is de samenwerking met FC Groningen in de Maatschappij op het gebied van gezondheid en duurzaamheid even logisch als voor de hand liggend.

Bij het HANNN – waarbij onder meer ook de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum betrokken zijn – wordt de laatste kennis en ontwikkeling op het gebied van gezond ouder worden gedeeld en toegepast. Zo vindt AVEBE het belangrijk dat er FC Groningen Buurt Battles worden georganiseerd in de omgeving van Nederlandse productielocaties. Sport speelt immers een belangrijke rol bij de emotionele en fysieke gezondheid van mensen.

AVEBE is één van de grootste werkgevers van Groningen. Het bedrijf opereert over de gehele wereld met circa 1.300 medewerkers, waarvan ongeveer 900 in Nederland. Het bedrijf ontwikkelt en vermarkt toepassingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwit voor de voedings-, papier-, bouw-, diervoedings-, textiel- en kleefstoffenindustrie. Aardappelzetmeel en -eiwit zijn duurzame grondstoffen met unieke eigenschappen en grote mogelijkheden.

Pag.27 Hoofdkantoor AVEBE