string(9) "claudebot"

Rico: verslaving verslagen.

Woensdag 07 juli 2021 om 18:00

Rico van der Lande kende een ingewikkelde jeugd waarin hij vaak moest verhuizen en uiteindelijk vanwege de situatie tussen zijn ouders samen met zijn moeder in een ‘blijf van m`n lijf’-huis terecht kwam. Hij raakte verslaafd aan wiet en begaf zich in sociale kringen die een verkeerde invloed op hem hadden. Het vaderschap betekende een ommekeer in zijn leven. Rico wilde vechten voor zijn gezin en zocht onder meer hulp via het maatschappelijke traject van FC Groningen. 

Rico werd op jonge leeftijd gediagnostiseerd met autisme. Hij zocht – niet altijd op een positieve wijze – aandacht van anderen en raakte verslaafd aan wiet. Rico kende een moeilijke periode als tiener waarin hij ook negatief werd beïnvloed door zijn sociale omgeving. Hoewel hij brak met het verleden, een nieuwe start wilde maken in Delfzijl, bleef de coffeeshop een belangrijk onderdeel van zijn leven. Zijn verleden maakte het bovendien lastig voor Rico om vriendschappen aan te gaan.
 
Vaderschap
Het vaderschap veranderde Rico. Hij wilde gaan vechten voor zijn gezin, zocht gericht hulp om van zijn verslaving af te komen en volgde onder meer het maatschappelijke traject van FC Groningen Sociale Activering. Door mee te doen met het traject van zes maanden waarbij voetbaltrainingen worden gekoppeld aan een coachingprogramma ontwikkelde Rico zichzelf tot teamplayer en groeide zijn vertrouwen in andere mensen.
 
Mede door Sociale Activering staat Rico positiever in het leven en hij heeft inmiddels een baan gevonden als hovenier bij Dolmans Landscaping Group. Hij heeft een zichtbare groei doorgemaakt als persoon en kijkt met een goed gevoel terug op het traject Sociale Activering bij Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Sociale Activering
Sociale Activering is een maatschappelijk project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij in samenwerking met de Gemeente Groningen en USG Restart. In een traject van zes maanden geeft het project Sociale Activering jongeren die – om wat voor reden dan ook – een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid deze te verkleinen. Dit gebeurt door middel van coaching en sport.
 
Jongeren worden letterlijk in beweging gebracht. Richting een gezonde levensstijl, richting werk, richting opleiding, richting structuur en ritme in het dagelijks leven. Twee keer per week wordt er intensief getraind op Sportpark Corpus den Hoorn en worden gedurende het traject diverse workshops aangeboden. Eerder dit kalenderjaar is een nieuwe groep gestart.

210707 - Screenshot Rico 3

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus