Skybox Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen beschikt over een heuse FC Groningen-skybox. De prachtige ruimte is uitgevoerd in de clubkleuren en onder meer voorzien van een voetbalspel, een leestafel en drie grote beeldschermen waar patiënten live kunnen genieten van de wedstrijden van FC Groningen en andere sportevenementen. Uniek in Nederland!

De skybox was in oktober 2008 een cadeau van FC Groningen aan het nieuwe Martini Ziekenhuis, met belangrijke bijdragen van de gemeente Groningen en de KNVB. De skybox in het Groningse ziekenhuis is gehuisvest op de vijfde etage en kent een afmeting van circa 70 m2. De ruimte, ingericht met dertig stoelen, een bank, drie grote beeldschermen, een 

Pag.23 Skybox

voetbalspel en een leestafel, leent zich ook als forumruimte voor bijvoorbeeld bijeenkomsten over sport en gezondheid.

Zo fungeerde de skybox al eens als de ideale locatie voor een forumdiscussie over parallellen tussen leidinggeven aan een voetbalelftal en aan een ziekenhuisafdeling.

Onder anderen de voetbaltrainers Ron Jans en Gertjan Verbeek discussieerden bij die gelegenheid met leidinggevenden van het Martini Ziekenhuis over prestatiegericht werken met teams.

Ook konden patiënten en personeel in de speciaal hiervoor ingerichte skybox alle denkbare vragen stellen aan algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland.