Playing for Success Groningen

logo pfs Groningen

Als één van de eerste BVO’s in Nederland is FC Groningen in oktober 2010 gestart met het bijzondere project Playing for Success. Dit unieke  buitenschoolse project geeft kinderen van 9 tot en met 14 jaar de kans om in korte tijd hun zelfvertrouwen en motivatie een ‘boost’ te geven. Hierdoor zitten ze beter in hun vel en staan ze steviger in hun schoenen waardoor ze op school betere resultaten laten zien.

De kinderen komen gedurende 10-12 weken bij elkaar in de directie-skybox van FC Groningen in het Noordlease Stadion. Hier vinden de ‘speelrondes’ plaats, bestaande uit een warming up, een eerste en tweede helft, rust en een cooling down net als bij een echte voetbalwedstrijd.

Pag.21 PfS Groningen

De skybox beschikt - behalve over een fantastisch uitzicht op de heilige grasmat - over de modernste ICT middelen zodat de kinderen optimaal gefaciliteerd zijn om hun opdrachten uit te voeren.

Deze opdrachten zijn zó van opzet, dat de kinderen zonder dat ze het door hebben, spelenderwijs bezig zijn met taal en rekenen. Het thema van de opdrachten heeft altijd direct of zijdelings te maken met (de wereld van het betaalde) voetbal.

Uitgangspunt van Playing for Success Groningen is, in navolging van het Engelse concept, dat kinderen in een uitdagende, nieuwe en bijzondere omgeving volledig ‘tot bloei’ komen. Playing for Success noemt dit “leren met een WOW factor”.

Playing for Success Groningen biedt jaarlijks plaats aan ruim 150 kinderen afkomstig uit het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het vmbo.

Meer informatie

Voor meer informatie over Playing for Success Groningen kunt u contact opnemen met de centrummanager:

Dion Folkersma.
T 06 21 80 07 19
E d.folkersma(at)playingforsuccess.nl

U kunt ook een kijkje nemen op de website van Playing For Success Groningen en lees hier de informatiekrant van Playing for Succes.