NoorderBaanBattle

nbb-logo-2017-outlines
challenge-solutions-logo-nobg-960x480

Ben je werkzoekend en kun je ondanks je goede inzet geen passend werk vinden? Dan kunnen wij je helpen!

De NoorderBaanBattle biedt werkzoekenden een échte kans op de arbeidsmarkt: ondersteuning en begeleiding tijdens de zoektocht naar een passende werkplek. NoorderBaanBattle biedt geen banen, maar wèl de weg ernaar toe. Waar je uitkomt is afhankelijk van je eigen ambitie en inzet. Vast staat dat iedereen te leuk is om in een brief te verpakken! Vooral je eigen presentatie en persoonlijke contacten zorgen voor werk op de arbeidsmarkt. NoorderBaanBattle stoomt deelnemers in 16 weken klaar voor deze uitdaging. 

​NBB in het kort

In teams met ongeveer tien deelnemers en onder leiding van twee coaches leren deelnemers wie ze zijn, wat ze kunnen en willen, hoe ze overkomen en waarin ze zich kunnen verbeteren. Samen wordt er voornamelijk gewerkt aan het creëren van zelfvertrouwen en zelfinzicht van de deelnemers. Daarnaast kunnen de deelnemers naar behoefte gebruik maken van sollicitatietrainingen, cv-checks, oefenen aan kwaliteiten en vaardigheden, het uitbreiden van een netwerk en presentatietechnieken in de vorm van een elevator pitch. Los van de sollicitatiebrief, op weg naar persoonlijk contact met werkgevers en instanties. Tussen de 60 en 70% van de deelnemers aan de voorgaande NoorderBaanBattles heeft inmiddels een baan of werkervaringsplaats gevonden, is een eigen bedrijf gestart of (weer) gestart met een opleiding. Keiharde cijfers, die laten zien dat je samen verder komt.

​Voor wie?

 Werkzoekenden in alle soorten en maten uit de provincies Groningen en Drenthe kunnen zich vrijblijvend inschrijven. De deelnamecriteria verschillen per gemeente. Deze hebben betrekking op leeftijd (18 - 65), opleiding, uitkeringsgerechtigd, Wajong, ex-gedetineerd, zonder startkwalificatie, maar soms komen ook afgestudeerden (mbo, hbo of wo) in aanmerking voor deelname. Na inschrijving wordt er persoonlijk contact met je opgenomen om jouw deelname compleet te maken.

​Successen van afgelopen edities

Zoals gezegd heeft tussen de 60 en 70% van de deelnemers tot nu toe een passende plek gevonden. Deelnemers zelf zeggen dat hun netwerkvaardigheden met 40% verbeterd zijn, ze zichzelf beter kennen, weten waar hun motivatie ligt en meer zelfvertrouwen hebben.

Coaches

 Elk team krijgt twee coaches. De coaches zijn succesvolle mensen uit het bedrijfsleven, die precies weten hoe talent is in te zetten om een baan te vinden. Zij helpen het team om een plan van aanpak te maken. Samen knokken om in de spotlights te staan, bij werkgevers maar ook bij het grote publiek.

Winnaars

Naast een succesvolle weg naar werk is de NoorderBaanBattle ook een daadwerkelijke battle! Het team dat de meeste leden aan een baan helpt, wint de competitie.

finale NoorderBaanBattle 2016
finale NoorderBaanBattle 2016