G-Toernooi

20161012JV8881

Het initiatief uit 2003 om een toernooi voor spelers met een beperking te organiseren voor voetbalteams uit het noorden, heeft sindsdien jaarlijks een vervolg gekregen. De edities, waarvoor alle noordelijke G-teams een uitnodiging krijgen, worden de hele dag begeleidt en gecoacht door trainers en spelers van de eerste selectie van FC Groningen.

Het toernooi werd aanvankelijk gehouden op het jeugdcomplex van FC Groningen, op Sportpark Corpus den Hoorn. Maar sinds 2010 heeft dit grote voetbalfeest plaats gevonden op het complex van de voetbalvereninging VV Glimmen, op sportpark De Groenenberg. In 2019 is het toernooi weer teruggekeerd naar het trainingscomplex van FC Groningen op Sportpark Corpus Den Hoorn.

In samenwerking met Menzis, de KNVB en het Alfa-college wordt er door gemiddeld 10 teams gestreden om de FC Groningen bokaal. 

Sinds 2003 vindt het FC Groningen G-voetbaltoernooi al plaats en in het toenmalige Stadion Oosterpark werd het eerste toernooi enthousiast ontvangen. Sindsdien wordt het toernooi jaarlijks georganiseerd. Spelers en staf van FC Groningen maken met veel plezier een dag vrij om de teams te begeleiden en te coachen, tot groot genoegen van de deelnemers.

Naast de grote bokaal is er ook de Menzis Sportiviteitsprijs. Het team dat zich tijdens het G-toernooi het beste aan de regels houdt en zich het meest sportief gedraagt, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet.

Het FC Groningen G-toernooi brengt topsporters en voetballers met een beperking uit de regio Groningen bij elkaar en samen in beweging. Uiteraard doet Kids-United, het G-Team van FC Groningen, ook mee. Zo beleven alle deelnemers aan het toernooi een onvergetelijke gezellige en sportieve dag. 

Foto-album.