G-Toernooi

20161012JV8881

Het initiatief uit 2003 om een toernooi voor spelers met een beperking te organiseren voor voetbalteams uit het noorden, heeft sindsdien jaarlijks een vervolg gekregen. De edities, waarvoor alle noordelijke G-teams een uitnodiging krijgen, worden de hele dag begeleidt en gecoacht door trainers en spelers van de eerste selectie van FC Groningen.

Het toernooi werd aanvankelijk gehouden op het jeugdcomplex van FC Groningen, op Sportpark Corpus den Hoorn. Maar sinds 2010 vind dit grote voetbalfeest plaats op het complex van de voetbalvereninging VV Glimmen, op sportpark De Groenenberg. 

In samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college wordt er door gemiddeld 10 teams gestreden om de FNV-Bouw bokaal. De FNV geldt als initiatiefnemer voor dit toernooi, en in het bijzonder de werkgroep UitkeringsGerechtigden en Ouderen (UGO) van die bond. UGO is onderdeel van FNV Bouw.

De bond wilde in het kader van het Jaar van de Gehandicapten iets groots doen en zocht in 2003 contact met FC Groningen. In het toenmalige Stadion Oosterpark werd meteen enthousiast gereageerd en sindsdien wordt het toernooi jaarlijks georganiseerd. Spelers en staf van FC Groningen maken met veel plezier een dag vrij om de teams te begeleiden en te coachen, tot groot genoegen van de deelnemers.

Nieuw is de Menzis Sportiviteitsprijs. Het team dat zich tijdens het G-toernooi het beste aan de regels houdt en zich het meest sportief gedraagt, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet.

Het FC Groningen G-toernooi brengt topsporters en voetballers met een beperking uit de regio Groningen bij elkaar en samen in beweging. Uiteraard doet Kids-United, het G-Team van FC Groningen, ook mee. Zo beleven alle deelnemers aan het toernooi een onvergetelijke gezellige en sportieve dag. 

Foto-album 2016.