Fier4Grunn

fier4grunn 2016

Per 1 januari 2016  is de Stichting Fier4Grunn als project opgegaan in de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en worden de activiteiten van Fier4Grunn ondersteund door de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Lefier, het Oranjefonds en de wijkteams.
   
Middels diverse sportieve activiteiten wil Fier4Grunn de bewoners in de wijken Gorecht-West en Spoorstraat-Kieldiep meer actief en betrokken krijgen in en bij hun wijk. De meeste bewoners willen vaak wel sporten of een rol spelen bij de organisatie en uitvoering van sociaal-sportieve activiteiten, maar kunnen of willen zich niet binden aan een sportvereniging of buurtcommissie.
 
Fier4Grunn heeft als uitgangspunt de komende jaren de kracht van sport te gebruiken om de leefbaarheid en het welzijn van de bewoners van verschillende wijken in de gemeente te bevorderen. Fier4Grunn richt zich niet alleen op de deelnemers aan de activiteiten, maar probeert daarbij ook de wijkbewoners te betrekken, zodat er breed gedragen initiatieven ontstaan waaraan op verschillende manieren kan worden deelgenomen, bijvoorbeeld als vrijwilliger. 
  
Bewegen is leuk, gezond en draagt bij tot de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Met elkaar winnen – maar ook leren verliezen – een gezonde leefstijl, zuinig zijn op je lichaam, niet roken en matig drinken zijn belangrijke voorwaarden. 
 

Activiteiten

logo Oranje_Fonds_liggend