Scoor een boek!

Logo%20Biblionet%20Drenthe
logo biblionet

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Het bevordert de educatie en speelt een belangrijke rol in latere talentontwikkeling. Daarbij helpt het natuurlijk als de kinderen plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en Stichting FC Groningen in de Maatschappij het project Scoor een Boek! uit: een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

scoor_een_boek_

Scoor een Boek! is een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Tijdens Scoor een Boek! worden de leerlingen op een speelse manier uitgedaagd om in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen.
 
Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van Nederland – voetbal – met lezen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met het voetbal. De persoonlijke boodschap van een voetballer werkt stimulerend en motiveert de leerlingen om te gaan lezen.
 
In 2019 lazen 6.000 Groningse en Drentse leerlingen, onder aanmoediging van FC Groningen, 39.235 boeken. Daarnaast werd het Groningse leesproject in 2019 verder uitgerold naar 11 andere voetbalclubs in Nederland; AZ, FC Emmen, N.E.C., Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, NAC Breda, Helmond Sport, Top Oss en FC Volendam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Totale resultaten 2019:
12 voetbalclubs
303 basisscholen
16.040 leerlingen
105.742 gelezen boeken
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In 2019 lanceerde Biblionet Groningen de Scoor een Boek! Thuiseditie. Via www.scoorthuis.nl kunnen leerlingen samen met hun ouders en broers of zussen ook thuis meedoen aan wekelijkse taal- en sportopdrachten. Ruim 620 Groningse gezinnen deden mee aan de thuiseditie van Scoor een Boek!