OldStars

FC Groningen heeft sinds 2014 een eigen OldStars-team dat traint en Walking Football speelt op donderdagmiddag. Met OldStars wil FC Groningen 60-plussers bewust maken van de voordelen van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen. Walking Football is voor mannen én vrouwen. De OldStars van FC Groningen worden tevens ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren en te ondersteunen zelf een OldStars-team te starten.
 
FC Groningen is één van de trendzetters op het gebied van Walking Football. FC Groningen OldStars is inmiddels gegroeid tot een groep van 36 spelers, die wekelijks bij elkaar komt om te trainen en lekker in beweging te zijn. Daarnaast is de sociale component een belangrijk aspect van Walking Football.

pag.14 oldstars

FC Groningen wil ook wat betreft Walking Football een voortrekkersrol vertolken. Daarom worden er regelmatig demonstratietrainingen verzorgd in het achterland van FC Groningen. Dit heeft mede geresulteerd in meer dan 275 actieve leden bij 13 verschillende verenigingen in de regio.
 
Daarnaast geven de OldStars van FC Groningen acte de présence bij diverse evenementen. De club was met drie teams vertegenwoordigd tijdens het vierde HANNN Walking Football Festival in mei 2019. Ook speelde een team mee tijdens het Eredivisie OldStars Event in het Olympisch Stadion in Amsterdam, in oktober 2019. Daarnaast doet FC Groningen jaarlijks mee aan een internationaal toernooi bij Heracles Almelo en staat er een internationale ontmoeting met de voetballers van het Duitse Werder Bremen op het programma.
 
Het Nationaal Ouderenfonds, Vriendenloterij en de Eredivisie hebben het project OldStars samen met de betaald voetbalorganisaties opgestart en FC Groningen blijft zich inzetten om clubs uit het Amateurconvenant de mogelijkheid te bieden ook aan te sluiten bij dit initiatief.

Wat is Walking Football?

​Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. 

Ambassadeurs

De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten.
In het nieuwe seizoen zullen er weer vele voetbalverenigingen bezocht worden om ook bij deze clubs het Walking Football te introduceren.

De FC Groningen OldStars hebben daarnaast ook hun eigen website.