G-voetbal

191009DSC7646

FC Groningen is actief betrokken bij het G-voetbal in de regio. Zo organiseert de Trots van het Noorden jaarlijks het FC Groningen G-voetbaltoernooi. En schitteren de spelers van Kids United ook op deze fantastische voetbaldag. 

Kids United

Kids United bestaat uit spelers met zeer uiteenlopende beperkingen. Het is een voetbalclub waar kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijk naar hartenlust kunnen voetballen. Ook geld is hier geen belemmering zijn om mee te kunnen doen, contributie wordt er niet gevraagd.

Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige sportclub waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt.
Een stichting met een visie voor de toekomst. Een stichting met als doel de kinderen en jongeren te laten bewegen en plezier te maken.

G-voetbaltoernooi

Het FC Groningen G-voetbaltoernooi is het langstlopende maatschappelijke project van de club. Het initiatief om een voetbaltoernooi in Noord-Nederland te organiseren voor spelers met een beperking, stamt al uit 2003. Sindsdien is het FC Groningen G-voetbaltoernooi een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens de fantastische voetbalmiddag – waarvoor noordelijke G-teams een uitnodiging krijgen – worden de teams de hele dag begeleid en gecoacht door trainers en spelers van FC Groningen.

Pag. 13 Gvoetbal

Stichting FC Groningen in de Maatschappij organiseert in samenwerking met Menzis, de KNVB en het Alfa-college jaarlijks in het najaar het G-voetbaltoernooi, een schitterende voetbalmiddag voor spelers met een beperking. Een echt voetbalfeest, waar de strijd en passie van afspat. Deelnemers en begeleiders kijken net als FC Groningen jaarlijks reikhalzend uit naar dit toernooi.
 
Tijdens het G-voetbaltoernooi komen de deelnemers dichterbij de spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen dan ooit. Sterker nog; het zijn teamgenoten van elkaar. Plezier en gezelligheid staan net als respect en sportparticipatie voorop. Uiteraard wordt er ook voor prijzen gespeeld.

181114ERO2505

Het winnende team gaat naar huis met de grote wisselbokaal en sinds 2014 is er een even belangrijke Menzis Sportiviteitsprijs. Het team dat zich tijdens het G-voetbaltoernooi het beste aan de regels houdt en zich van de meest sportieve kant laat zien, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet.   
 
Het FC Groningen G-voetbaltoernooi brengt topsporters en voetballers met een beperking uit Noord-Nederland bij elkaar én in beweging. Spelers en staf van FC Groningen maken met veel plezier een dag vrij om de teams te begeleiden en te coachen. Tijdens de laatste editie in oktober 2019 speelden tien teams mee en beleefden 150 G-voetballers op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen een onvergetelijke, gezellige en sportieve voetbalmiddag.