Plezier en passie op FC Groningen G-Toernooi

6 oktober 2021

De zeventiende editie van het FC Groningen G-Toernooi is vandaag, woensdag 6 oktober, succesvol verlopen. Negen teams streden op het sportpark bij voetbalclub Velocitas vol passie om de felbegeerde wisselbokaal waarbij SJS de trofee mee naar huis mocht nemen. Cosis nam de net zo belangrijke Menzis Sportiviteitsprijs in ontvangst.

Net als voorgaande jaren stond ook vandaag plezier en gezelligheid voorop. Het voetbalfeest vond deze editie plaats op de sportvelden van Velocitas, op een steenworp afstand van het inspirerende TopsportZorgCentrum. Tijdens deze fantastische voetbalmiddag – waarvoor noordelijke G-teams een uitnodiging krijgen – werden de teams de hele dag begeleid en gecoacht door trainers en spelers van FC Groningen.

De gezellige voetbalmiddag werd afgesloten met een enorm spannende finale. Bart van Hintum's Kids United nam het op tegen het SJS van Jan de Boer. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een 0-0 eindstand. Bij de strafschoppenserie trok SJS aan het langste eind en mocht het de wisselbokaal in ontvangst nemen van hoofdtrainer Danny Buijs. 

Cosis liet vandaag zien zich het beste aan de regels te kunnen houden en werd hiervoor in het zonnetje gezet. Zij werden beloond met de Menzis Sportiviteitsprijs. 

_M7A2555

FC Groningen vindt dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder drempels. Kinderen, volwassenen, mensen met of zonder lichamelijke beperking. De Trots van het Noorden omarmt het G-voetbal in de regio. Het FC Groningen G-Toernooi is het langstlopende maatschappelijke project van de club. Het initiatief om een voetbaltoernooi in Noord-Nederland te organiseren voor spelers met een beperking, stamt al uit 2003. Sindsdien is het FC Groningen G-Toernooi een jaarlijks terugkerend evenement.
 
De deelnemende verenigingen tijdens de zeventiende editie van het FC Groningen G-Toernooi waren; HS’88, SJS, De Brug, Drenthina, Kids United, Kids United Dames, Zuidhorn, Cosis en ONR.

_M7A1808

Laatste nieuws