Onze experts geven een lesje framevoetbal: Buitengewone voetballers Aflevering 5

26 juli 2022

In de laatste aflevering van de videoserie ‘Buitengewone voetballers’ gaan de hoofdrolspelers het veld op. Tijdens een gymles georganiseerd door Stichting FC Groningen in de Maatschappij gaan onze toppers lesgeven in framevoetbal. Dat doen ze aan een klas uit het regulier onderwijs. De les is onderdeel van de maatschappelijke prijs die FC Groningen in 2021 won voor het project framevoetbal. Met het gewonnen geldbedrag van de Vriendenloterij werden onder meer frames aangeschaft om les te geven binnen het regulier onderwijs en de acceptatie voor sporters met een beperking te bevorderen. 

220719 - Screenshot aflevering 5 4

Eva, Hakam, Milan en Nate laten zien wat framevoetbal inhoudt en bewijzen uitstekende docenten te zijn. Voor framevoetbal zijn meer skills nodig dan de leerlingen vooraf hadden verwacht. Als sterspelers schitteren de vier framevoetballers op het veld en met handige tips laten ze de leerlingen meer en beter bewegen. Bekijk een verslag van een prachtige sportieve middag in het laatste deel van de serie ‘Buitengewone voetballers’ via onderstaande videoplayer 

Ondanks hun lichamelijke beperking, laten de hoofdrolspelers in de serie Buitengewone voetballers zich niet uit in het veld slaan. Ook niet op het gebied van voetballen. Met hun frame zijn ze uitstekend in staat te schitteren binnen de lijnen. In een FC-shirt bij het officiële G-team van FC Groningen, Kids United. Ieder kind moet kunnen sporten. Meer en Beter bewegen daar zet de Trots van het Noorden op in. Met elkaar, met of zonder handicap.

Laatste nieuws