OldStar Nanno Kranenborg koninklijk onderscheiden

27 april 2020 / vandaag

FC Groningen OldStar Nanno Kranenborg is vrijdag 24 april koninklijk onderscheiden en benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau.’ Kranenborg heeft als ambassadeur van de FC Groningen OldStars een grote bijdrage geleverd aan het succes van Walking Football in het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden. Zijn fantastische vrijwilligerswerk voor onder meer vele voetbalclubs in de regio leverde hem tot zijn eigen verrassing een koninklijk lintje op.

Nanno Kranenborg lintje3

“Ik kreeg aan het einde van de ochtend een telefoontje van een man die zich voorstelde als Koen Schuiling, burgemeester van Groningen,” vertelt Kranenborg. “Het is niet zo dat ik zijn stem herkende, dus dacht ik dat ik voor de gek werd gehouden. Totdat de burgemeester in detail kon benoemen waarvoor ik me allemaal inzet als vrijwilliger. Hij feliciteerde me met een koninklijke onderscheiding, die vanwege de coronacrisis op een later tijdstip wordt uitgereikt op het stadhuis.”
 
Zelfs na het telefoontje was de beduusde Kranenborg niet helemaal zeker of hij het nieuws serieus moest nemen. De burgemeester had hem op het hart gedrukt later die middag thuis te zijn en niet zoals iedere dag een lange wandeling te gaan maken. “Pas toen Mick Duzink van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en Wim Benneker, mijn teamgenoot bij de FC Groningen OldStars en voormalig voorzitter van VV GEO, op de stoep stonden met een groot boekwerk, een prachtig boeket bloemen en andere cadeaus geloofde ik het echt. In dat boekwerk staan alle namen van mensen die hebben meegewerkt in de aanvraag voor een onderscheiding. Heel veel mensen, van allerlei amateurclubs, het zwembad en ook FC Groningen!”
 
Kranenborg was zes jaar geleden de tweede persoon die lid werd van de FC Groningen OldStars. Hij zet zich al die jaren in voor zijn team in verschillende functies. Een waardig ambassadeur voor de FC Groningen OldStars. Waar de echte FC’er jarenlang als trainer voor de groep stond, is hij tegenwoordig weer speler. “Ik train de ouderen die walking football spelen bij VV GEO en SV Bedum nog wel. Bij de FC wilde ik graag zelf weer voetballen, want dat begon ik te missen. Ik word dit jaar 71, maar ben nog iedere week minimaal vijf dagen met sport bezig. Zolang ik fit en gezond ben, blijf ik dat lekker doen. Walking Football is echt geweldig en voor iedereen ouder dan 60 jaar toegankelijk!”
 
Kranenborg wil als afsluiting alle betrokken, die hem op vrijdagochtend 24 april een daverende verrassing hebben bezorgd, hartelijk bedanken. “Mijn dochter Suzanna is de aanjager geweest. Ik had nergens op gerekend, ben ontzettend verrast, het is echt fantastisch. Iedereen hartelijk bedankt.” Stichting FC Groningen in de Maatschappij is ongelooflijk trots op Nanno Kranenborg en het werk dat hij al jaren verricht voor de FC Groningen OldStars. De koninklijke onderscheiding is wat de stichting betreft dan ook meer dan verdiend!

Nanno kranenborg lintje
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws